Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Slovenija je najljepsa, nigdje papirica u prirodi, a kod nas su sume, rijeke i izletista ko deponije smeća. U tome je razlika između patriotizma i nacionalizma. Patriota voli svoju zemlju, nacionalista "voli" svoj narod a boli ga k. za zemlju
Priča stari nekad tamo radio,kaze kad kupuju prvo gleda ima li iz njegovog mjesta neki proizvod pa ako nema moze i dalje tj Maribor Ljubljana itd. a iz druge drzave to ni pod razno…na um padnu mi likovi kod nas sa jana flasom vode,dukat mlijekom,cedevitom itd. Krenimo od sebe kao kupci
Slovenija je proglašena najčistijom državom na svijetu.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Prelijepa zemlja. Čista, stabilna. Koja budala je samo natjerala da ide u istu državu sa Srbima, Hrvatima i Bošnjacima
Kajkavci su kao i braća im u Zagrebu i ostatku Hrvatske.
I uvijek su bili s Hrvatima u svemu (Habsburzi, Ilirske pokrajine, Austro-Ugarska, Jugoslavija, EU, Schengen, eurozona). Slovenci i Hrvati su povijesno kao Česi i Slovaci. U svim državama i zajednicama zajedno.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Slovenski seljak je dosta blizi onome iz Avstrije i Svajcarske nego Bosanskom.
Čemu pitanje "jeste li čuli"? Poznavanje geografije bivše države je bio sastavni dio obrazovnog sistema, a Škofja Loka je dio tog obrazovanja. Eh, to što će 80% odgovoriti da nikad nisu čuli za taj grad, to je drugi par rukava, ali time stiču mogućnost da budu ministri ili evt. direktori.
Ima tu dosta naseg naroda,zivi i radi.Lijepo mjesto
Zna li ona da joj je haljina poderata?
Ko se ne sjeća Jelovice iz Škofja Loke, nek se kupi s Klixa!😎
Katarina, upala ti chuna fina
Lijepa I uredna Slovenija! Jedina ex-yu drzava koja jos uvijek postuje partizane I spomenike, dok je sa druge strane pronasla nacin da se odvoji od komsiluka I krene u bolje sutra bez chetnicko ustashkih mitomana.
Zavidim Slovencima.
Sve što slovenci imaju iz srednjeg vijeka je njemačka i austrijska ostavština, isto ko što u dalmaciji i istri imaju ostavštinu mlečana, mi u bih imamo AU ostavštinu, tako da nijedan slavenski narod balkana nema u biti svoje nasljeđe nego svojih okupatora, razlika je samo ko je gdje vladao.
Imaš AU ostavštinu ali imaš i ilirsku, tursku i grčku isto ko što imaš i svoju, bosansku. Da nisu možda Bobovac, Jajce i Ključ dio AU ostavštine?
A kako se zove ova fina buca na videu ?
Kata sa klizmom
Dobre ove Skofje Lokice..
Renče je isto lijepo
E nije više
Lijepa drzava, dosta im je stvari bolje nego na balkanu ali opet nisu 100% se odmakli od balkana... i tamo su plate sitne, penzije 600-700€, ispred nas 100 godina ali ni blizu Austrije... i njihova omladina masovno putuje za Grac, Klagenfurt da radi
Citava ex YU krije ovakve dragulje, nego smo mi svi nezahvalni i iskompleksirani.