Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A realno, koga briga sta nervira konobare?
Ono, pita li tebe iko ikad sta te nervira na poslu? 🤔
Daj ba svi mi se, na poslu, nagledamo i naslusamo svega i svačega od fizikanera do visoko obrazovanih ljudi. To je sastavni dio posla, tako da mi se fucka za nedace konobara i sezonskih radnika. Nek promijene radno mjesto ako im ne paše trenutno.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
NE razumijem, kako zovnuti konobara, a da se ne deres i zoves ga, vec samo pristojno dignes ruku kad u rijetkim trenucima pogleda u mom smjeru. OVo fakat ne razumijem, ostale neke stvari mogu donekle razumjeti.
A kada ti baci kafu na stol, kao da je on placa, to je ok. Konobari u manjim mjestima, svaka cast.
Osman Avramović je najbolji konobar!
Cuj problem ako pita sta ima da se jede ? Dobar konobar ce sam od sebe predloziti fino predjelo i glavnp jelo za sve za stollom, usput ti prodati skoro pa najskuplje a ti ces biti sretan jer si fino jeo a nije bilo "toliko skupo" a da i ne znas da to skupo stoji samo tu da mislis da je ono ostalo jeftinije i zobg toga mu das i fin baksis. Ti sretan, on sretan, gazda najsretni. Konobar koji ne moze dati prijedlog sta jesti trebao bi da razvlaci pizze tu ne mora dati prijedlog.
Uradite prekvalifikaciju, dodatne naobrazbe i maknite se nije to posao za vas. Konobar treba proci ugostiteljsku skolu, biti profesionalan I postaviti se prema musteriji kao ugostitelj koji je fleksibilan ne kao pametnjakovic I naucnik.
Ako pokusavas da uhvatis konobarov pogled a on to izbjegava, naravno da cu ga zovnuti mahanjem pa i zvizdukom, posto sa takvim ocito drugi nacin komunikacije nije moguc.
Ima i konobara pakaša, čast izuzecima!
Bio sam ove sezone u Hr. Poprilično sam fascinira ljubaznošću konobara. Ide na bolje. Zadovoljan sam.
Ja isključivo zviždim konobarima, nisam nekulturan da dižem ruku u zrak il da se derem. Bakšiš ne ostavljam, radiš za platu ko i ja. Pelene nisu problem al se desi da govano iz nosa zaljepim pod stolicu.
Nemeres belivit o cemu vi pisete...
Ma nije tu ljudi problem odnosa prema konobaru, mi se tako odnosimo na radnike, pošte, Telekom, vodovoda i općenito
Nekulturu ne podrzavam, npr. ostaviti pelene na stolu... neodgoj kucni! Medjutim, izostavili su objasniti jednu vrlo cestu pojavu - ignorisanje gostiju, tj. da sjedis 20 min bez da ti pridje, a nema opravdan razlog.. Sta gost treba da uradi u takvim situacijama, a ceste su?
Zašto bi se u Bosni ponašali prema konobaru uljudno kad se mi međusobno ne poštujemo. Ja kad čujem da smo mo merhametli narod ja se naježim
Nije ni čudo što nas u Hrvatskoj ne vole kao goste, toliko smo nekulturni da je to strašno, radim kao konobar u Bosni u jednom od bolji hotela ljudi iz Bosne su katastrofa
Ovi sa glupim komentarima o konobarima bilo bi bolje da budu ljubazni prema njima, jer može im se desiti svakakva usluga