Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A realno, koga briga sta nervira konobare?
Ono, pita li tebe iko ikad sta te nervira na poslu? 🤔
Daj ba svi mi se, na poslu, nagledamo i naslusamo svega i svačega od fizikanera do visoko obrazovanih ljudi. To je sastavni dio posla, tako da mi se fucka za nedace konobara i sezonskih radnika. Nek promijene radno mjesto ako im ne paše trenutno.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
NE razumijem, kako zovnuti konobara, a da se ne deres i zoves ga, vec samo pristojno dignes ruku kad u rijetkim trenucima pogleda u mom smjeru. OVo fakat ne razumijem, ostale neke stvari mogu donekle razumjeti.
A kada ti baci kafu na stol, kao da je on placa, to je ok. Konobari u manjim mjestima, svaka cast.
Osman Avramović je najbolji konobar!
Cuj problem ako pita sta ima da se jede ? Dobar konobar ce sam od sebe predloziti fino predjelo i glavnp jelo za sve za stollom, usput ti prodati skoro pa najskuplje a ti ces biti sretan jer si fino jeo a nije bilo "toliko skupo" a da i ne znas da to skupo stoji samo tu da mislis da je ono ostalo jeftinije i zobg toga mu das i fin baksis. Ti sretan, on sretan, gazda najsretni. Konobar koji ne moze dati prijedlog sta jesti trebao bi da razvlaci pizze tu ne mora dati prijedlog.
Uradite prekvalifikaciju, dodatne naobrazbe i maknite se nije to posao za vas. Konobar treba proci ugostiteljsku skolu, biti profesionalan I postaviti se prema musteriji kao ugostitelj koji je fleksibilan ne kao pametnjakovic I naucnik.
Ako pokusavas da uhvatis konobarov pogled a on to izbjegava, naravno da cu ga zovnuti mahanjem pa i zvizdukom, posto sa takvim ocito drugi nacin komunikacije nije moguc.
Ima i konobara pakaša, čast izuzecima!
Bio sam ove sezone u Hr. Poprilično sam fascinira ljubaznošću konobara. Ide na bolje. Zadovoljan sam.
Ja isključivo zviždim konobarima, nisam nekulturan da dižem ruku u zrak il da se derem. Bakšiš ne ostavljam, radiš za platu ko i ja. Pelene nisu problem al se desi da govano iz nosa zaljepim pod stolicu.
Nemeres belivit o cemu vi pisete...
Ma nije tu ljudi problem odnosa prema konobaru, mi se tako odnosimo na radnike, pošte, Telekom, vodovoda i općenito
a kako da ga zovem??? da mu pošaljem whatsapp ili šta već... pa naravno da podignem ruku i uljudno zamolim da dodje... konobare koji rade svoj posao i prate svoje goste nije potrebno ni zvati, oni su uvijek tu... ali eto..
Nekulturu ne podrzavam, npr. ostaviti pelene na stolu... neodgoj kucni! Medjutim, izostavili su objasniti jednu vrlo cestu pojavu - ignorisanje gostiju, tj. da sjedis 20 min bez da ti pridje, a nema opravdan razlog.. Sta gost treba da uradi u takvim situacijama, a ceste su?
Zašto bi se u Bosni ponašali prema konobaru uljudno kad se mi međusobno ne poštujemo. Ja kad čujem da smo mo merhametli narod ja se naježim
Nije ni čudo što nas u Hrvatskoj ne vole kao goste, toliko smo nekulturni da je to strašno, radim kao konobar u Bosni u jednom od bolji hotela ljudi iz Bosne su katastrofa