Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta smo mi sebi dozvolili da zaboravimo Katarinu i ostale nase kraljeve i kraljice a da velicamo Okupatore i Ubice ti istih kraljeva i kraljica
Hrvati iz Vareša i Kaknja ih nisu nikad zaboravili. Ti ti kažem kao Bošnjak.
nisu to Hrvati to su Katolici Bosnjaci nisam ni ja zaboravio i to ti kazem Kao Bosnjak Musliman
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ne postoji narod u galaksiji koji tako strasno zapostavlja i zatire svoju proslost kao Bosanci i Hercegovci.
Zato što mi i nismo više Bosanci i Hercegovci, nego 3 etno tora, S i H su draže susjwdne države i identiteti, a B je bitniji islam nego nacionalna svijest.
Postoji razlog zatiranja proslosti. Kraljica Katarina - Kosača, Vukčić, Balšić dolazi iz plemićkih porodica bosanskog, hrvatskog, srpskog, crnogorskog porijekla. Djeca su joj kidnapovana i poturčena. Docekala je smrt u Rimu tražeći da bar vidi svoju poturcenu djecu. Nije doživila da ih vidi. Izvuci sam zaključke zašto Katarina nije pogodna za moderno promoviranje bh nacionalnog identiteta
Bos. srbi, muslimani i hrvati. Bošnjak osmišljeno 91, kao i svojatanje jezika, jedino ako reformator srpskog jezika Vuk Karadžić nije bio musliman.
Nakon smrti kralja Tomaša (10. avgusta, 1461.), za čiju smrt se odgovornim smatra upravo njegov sin Stjepan Tomašević, "kraljica Katarina se potuži kod svoga prijatelja cara Mehmeda (Fatiha), koji došavši u Bosnu za osvetiti smrt svoga prijatelja kralja Tomaša." (Ivan fra Franjo Jukić, Putopisi i istorisko-etnografski radovi, 273.)
Nakon smrti kralja Tomaša (10. avgusta, 1461.), za čiju smrt se odgovornim smatra upravo njegov sin Stjepan Tomašević, "kraljica Katarina se potuži kod svoga prijatelja cara Mehmeda (Fatiha), koji došavši u Bosnu za osvetiti smrt svoga prijatelja kralja Tomaša." (Ivan fra Franjo Jukić, Putopisi i istorisko-etnografski radovi, 273.)
Niko nije ni pomeo od kad je Kaća otišla...
svi vi na svjet dolazite kao muslimani bili vi hrvati srbi ili bosnjaci a kako zivite i kako cete mrijeti to je vas licni odabir
Kakav ''Hrvat'', to nije tada postojalo. Bosanac Hrvoje Vukčić Hrvatinić Kotromanić je 1403. oslobodio Kozane (buduće Hrvatiniće) i postao kralj Ugarske, Dalmatie i Splita u ime svog tetka Bosanca Tvrtka, kralja Kraljevine Bosne. "Hrvatinić" je PREZIME BOSANCA, kojeg Kozani koriste kao ime nacije od 19-og vijeka. 1915. su dobili kanton Kozani u Grčkoj bježeći od WW1, koji i dan danas stoji s opisom ko, šta i kada.
Ne, nisu to Grci, nego Kozani - sadašnji Hrvatinići građani Hrvatske koji su sebe zvali Kozani, čak i 1915.g. kada su masovno bježeći od Prvog svjetskog rata dobili u Grčkoj svoj kanton Kozani, koji i dan danas stoji s opisom ko ga je i kada osnovao. Pored njega "kanton Servia", za izbjeglice iz tzv. SrBije.
Katarina je jedan od krivzca za pad Bosne pod Osmanlije. I zbog njenog katolicko-inkvizitorskog fanatizma, narod nije zelio braniti Bosnu!
Vise od 80 godina Osmanlije su bile na granicama Bodne, nisu je mogli zauzeti i onda katolicki fanatici u zelji da pokatolice Bosnu, pocinju masakrirati nekatolicle pripadnike Crkve Bosanske i izazivzju gradjanski rat. Osmanlije su to vidjele kao priliku i ujahali su u Bosnu bez borbe. To da su proganjali katolike, to je laz. Pa dali su im Adhnamu istog momenta kad su zauzeli Bosnu!
Kad će se ovi naši potkovasti naopako?
Nema vise ni B od pravih Bosnjana, kroz vjeru sve tri strane preuzele drugi identitet.
Mjesto se zove Kozovgrad, a ne Kozograd!
@4536 Uostalom sta si ti to sebi umislio pa da odredjujes kako ce se netko izjasnjavati a za to imaju uporiste u Ustavu BiH?! To sto ti ne znas tko si nije moj problem vec tvoj!!!
@4537 Ajde sada barem jednom posteno, ako ne postoje Hrvati u BiH vec bosanski katolici zasto onda u tituli jednoga lika u kojega se kunete pise clan predsjednistva iz reda hrvatskog naroda a ne clan predsjednistva iz reda katolika??!!!
@4537 Ajde malo procitaj Ustav pa ces vidjeti da se nigdje ne spominju katolici, pravoslavci ili muslimani a niposto se ne spominje jedna nacija tj Bošnjaci vec se spominju Hrvati, Srbi, Bošnjaci i Ostali!!!! Ta tvoja unitaristicka prica nema uporiste u ničemu cak ni u proglasu ZAVNOBIH-a!!!!!
Muslimani, ne bošnjaci.
De ba i kod nas svakakvih gluposti....pa nije konj bio težak 500 tona da su mu otisci kopita ostali u stijeni.....i naš narod se na svašta loži.