Obratite pažnju
1

Nemaju osjećaj za druge ljude i stvaraju gužvu: Stjuardese posebno ne vole jedan tip putnika

L. R.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Iako su stujardese uvijek vrlo ljubazne i pristupačne, to ne znači da ih putnici ponekad ne živciraju. Zapravo, postoji nekoliko stvari koje nikako ne vole kod putnika. Stoga, obratite pažnju naredni put kada letite avionom.

Kako piše The Sun, stjuardese i stjuardi znaju živcirati putnici i prije nego što se krenu ukrcavati. To se odnosi na one putnike, koji čekaju blizu izlaza kako bi se mogli ukrcati što je prije moguće i osigurati da dobiju dovoljno prostora u pretincu koji se nalazi iznad glave.

Stjurad Brian Hart Hoffman koji je osam godina radio za US Airways i Alaska Airlines otkrio je da mrzi ovaj tip putnika.

"Nema potrebe za tim i apsolutno ometa slijed ukrcavanja", naveo je i dodao da se takvi putnici obično ponašaju kao da su važniji od drugih ljudi koji također lete.

On ističe da ovaj tip putnika ne samo da mogu odgoditi polijetanje, sprječavajući ljude da se ukrcaju, već također mogu spriječiti ljude da siđu s dolaznog leta jer sa svojim stvarima blokiraju prolaze.

Stjuard Rich Henderson također dijeli isto mišljenje. Navodi kako takvi putnici ponekad sprječavaju posadu ili čistače da uđu u avion i tako uzrokuju kašnjenje.

Glasnogovornica Delta Air Linesa Samantha Facteau, rekla je da gužva na vratima može otežati onima kojima je potrebna pomoć da dođu do ulaza i onima koji se kreću pomoću pomagala poput kolica. Pored toga, bespotrebna gužva nekim ljudima izazvati tjeskobu kod ljudi.