Privlačna lokacija
102

Neum vrvi posjetiteljima: Smještajni kapaciteti do kraja ljeta su skoro popunjeni

N. C.
Mnogi građani naše zemlje godišnji odmor tradicionalno provode u jedinom bh. gradu na moru - Neumu.

Tokom ljetnjih mjeseci traži se mjesto više na plažama u Neumu pa je tako bilo i danas te su zabilježene gužve. Mnogi koriste posljednje dane ljeta kako bi "uhvatili" još koju zraku sunca i plivali u moru.

Prema podacima s Bookinga smještajni kapaciteti u Neumu su gotovo pa popunjeni do kraja ljetne sezone.

Predsjednik Udruge hotelijera Općine Neum Branimir Butigan nedavno je za Klix.ba govorio o ovogodišnjoj turističkoj sezoni u jedinom bh. gradu na moru.

"U ovom trenutku je Neum gotovo u potpunosti popunjen, međutim sami vrhunac sezone je kasnio desetak dana u odnosu na prethodne godine, tako da tek od ovog vikenda možemo reći da je popunjenost zadovoljavajuća. Predsezonom smo dosta zadovoljni, premašila je očekivanja, dok je sami vrhunac sezone kasnio pa ćemo sad vidjeti hoće li se ta popunjenost produžiti za taj period koliko je i kasnilo", kazao je.

Idealna ljetna temperatura, osvježavajući primorski zrak i voda, plaže u zavjetrini i jeftini smještaj čine Neum savršenim mjestom za ljetni odmor stoga nije ni čudo što je popunjenost smještajnih kapaciteta u ovom gradu iz godine u godinu sve veća.