Među finalistima za 2025.
118

Sarajevo je u utrci za najbolju destinaciju svijeta prema izboru čitalaca National Geographica

N. O.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
National Geographic objavio je da se Sarajevo među finalistima takmičenja za titulu najbolje destinacije na svijetu za 2025. godinu prema izboru čitalaca. Glasanje na Instagramu je trajalo do 17. oktobra, a sudeći po komentarima mogli bi odnijeti titulu.

Na Instagram stranici pokrenuli su glasanje tražeći odgovor na pitanje: "Koju od ovih destinacija bi voljeli posjetiti u 2025. godini?", a glavni grad Bosne i Hercegovine našao se u konkurenciji za titulu najbolje destinacije za 2025. godinu prema izboru čitalaca časopisa.

Ovogodišnji finalisti uz Sarajevo su: Ho Chi Minh u Vijetnamu, New Orleans u SAD-u, Bodrum u Turskoj te Kusko u Peruu.

Na Instagram stranici National Geographica su o Sarajevu kazali: "Bilo da hodate labirintskim ulicama da biste pronašli bazare, džamije i barove u podrumima ili istraživali njegove olimpijske planine, bogata historija Sarajeva proteže se izvan sjena 20. stoljeća".

Zatražili su pomoć čitalaca te da u komentarima napišu koja od ovih destinacija "zove njihovo ime" kako bi im pomogli da odluče koji od gradova finalista će biti dio liste "Best of the World" i zaraditi titulu najbolje lokacije prema izboru čitalaca.

Odgovore su razmatrali do 17. oktobra, a rezultati će biti objavljeni naknadno. Među 4.000 komentara dominiraju oni koji navode Sarajevo stoga je vrlo izvjesno da će glavni grad BiH ponijeti titulu najbolje destinacije po izboru čitalaca.