Pogledajte snimak
362

Snimili smo Neum iz zraka u jeku sezone: Kapaciteti u jedinom bh. gradu na moru popunjeni

N. C.
Neum, kao jedini bh. grad na moru, uvijek je atraktivna lokacija za ljetni odmor za mnoge građane naše zemlje.

Poznat je kao jedan od primorskih gradova s najvećim brojem sunčanih dana u godini, a zaljev je zaštićen i zatvoren od otvorenog mora poluotocima Pelješac i Klek, zbog čega je more tako mirno i čisto.

Idealna ljetna temperatura, osvježavajući primorski zrak i voda, plaže u zavjetrini i jeftini smještaj čine Neum savršenim mjestom za ljetni odmor.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Prema podacima s Bookinga smještajni kapaciteti u Neumu su gotovo pa popunjeni do kraja ljetne sezone, a to potvrđuje i predsjednik Udruge hotelijera Općine Neum Branimir Butigan koji je za Klix.ba govorio o ovogodišnjoj turističkoj sezoni u jedinom bh. gradu na moru.

"U ovom trenutku je Neum gotovo u potpunosti popunjen, međutim sami vrhunac sezone je kasnio desetak dana u odnosu na prethodne godine, tako da tek od ovog vikenda možemo reći da je popunjenost zadovoljavajuća. Predsezonom smo dosta zadovoljni, premašila je očekivanja, dok je sami vrhunac sezone kasnio pa ćemo sad vidjeti hoće li se ta popunjenost produžiti za taj period koliko je i kasnilo", kazao je.

Iako su u Neumu u jeku sezone smještajni kapaciteti gotovo upotpunosti popunjeni, Butigan navodi da je ipak sezona biti ispod očekivanog.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Očekujemo dobru popunjenost u hotelima u postsezoni i od gostiju sa zapadnih tržišta i od konferencijskog turizma. Ukupnu ocjenu sezone ćemo moći dati u 11. mjesecu, ali mišljenja sam da će predsezona i postsezona premašiti očekivanja, dok će ovo samo srce sezone ipak biti malo ispod očekivanog", zaključio je.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Osim pristupačnih cijena smještaja, Neum nudi i mnoštvo drugih atrakcija. Ako se umorite od kupanja i izležavanja na suncu, imate mnogo načina da začinite svoj odmor uz malo adrenalinske akcije. Upotpunite svoj boravak u Neumu skuterima, gliserima, skijanjem i surfanjem na vodi, a tu su i brojni košarkaški, nogometni i odbojkaški tereni za sport i rekreaciju.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Iako nije poznata kao turistička destinacija s užurbanim noćnim životom, ipak se možete dobro zabaviti uživajući u brojnim koncertima i svirkama uživo u prepunim ljetnim baštama i barovima. Mladi će se zabavljati plešući cijelu noć u klubovima ili će se odlučiti za koktele uživajući u pogledu na more.