Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za neupućene otok Badija pripada Hercegovačkoj Franjevačkoj provinciji male braće Franjevaca. I na njemu je poznati svećenik fra Jozo Zovko koji je obnovio ovaj samostan na slici.
S obzirom da su Franjevci iz Bosne dal to znači da je to bosanski teritorij?.
na ovom Klixu isto da se zivi paralelni zivot, stalno kuknjava nema se para tezak zivot idemo na proteste - a na instagramu puni storiji ljetovanja putovanja provoda. na Klixu takodjer u komentarima stalno prica niko ne ide u Hrvatsku a na storijima svaka šuša isla na Peljesac i Korculu ovih dana preko mosta, prave tamo novu Makarsku.
Klix je stvoren za negativce.
Jasta cu, da mi izbije oko onim rogovima
S 800 kermi plaćicebuz štednju nekoliko godina možda na dva tri dana obilazak. Ako se neko ne razboli i režije ne poskupe.
Šta će mi jelen na plaži??
Hrvatska je prelijepa zemlja. Narocito, obala i otoci.
Ja sam kao djecak bio 7 dana na ovom otoku sa jos mnostvom djece iz BiH, kako prelijepe uspomene, spavali smo u ovoj zgradi sa clanka, imam cak i fotografije negdje.
Samo paradajz, pašteta, bijele kifle i pravac Tučepi
Bio sam na Badiji još s obdaniåtem "Radost" iz Sarajeva. Šteta što nema kapaciteta za boravak, inače bi to bio pravi doživljaj.
To je bilo doba trulog komunizma!
ko shisha jelene, vidi bome ove natashe.
Jeleni za kotlića!
Zasto ne pise da je poslije 2003 katolicka crkva povratila teritorij a do tada je bio baza za pripreme porodice Kostelic kao i za fantasticne djecije sportske kampove... U titino doba ostrvo je pretvoreno u aportsku oazu sa fantasticnim sportskim terenima kao i olompijskim bazenom izmedju dva mola
Badija je u losem stanju, nekadasnji sportski tereni se raspadaju, borovi su bolesni i umiru, u jednoj kafani moras za sankom naruciti, bas je zalosno doci i sve to vidjeti onima koji otocic poznaju iz dana kad je vrvio mladim sportasima i drugom djecom
S kraja 90-ih smo isli kao djeca na neku posebnu ekskurziju, Ameri su nesto finansirali, a boravilo se upravo u ovom samostanu. Simpatican otok, imali su minigolf igraliste, ali se ne sjecam ovih jelena. Super je za posjetiti preko dana, jer smo se mi poslije 10 dana ubili od dosade. Barem je Korcula bila blizu.
Znaš kolko sam jelena željan na moru. Imali kakvih ženski, dobrog vina i ribe
Treba im okačiti zastave sa ljiljanima pa neka ih nosaju po otočiću
Ako je to sve sto znas napisati a ocigledno jeste onda si plitak ko potok.
Ovo je raj na zemlji a samo par sati od nas..
Dakle cijela svjetska elita cijeni Hrvatsku obalu i provode tu godišnji. Svjetska a ne lokalna. I onda mi dodju oni koji od nene zadnju marku zavrnu kako bi popili kafu pričati o Turskoj, Grčkoj, Tunisu i ostalim destinacijama koji su se fokusirali na masovni turizam sa prividom luksuza. Fazon vidim te da me vidiš.
Ima jos nesto ljepse tik do Badije a to je Sutvara, jos 6-8 min voznje camcem. Na Badiji preko dana bude 100-150 ljudi a na Sutvari jedno 7 :). Kristalno cisto more, plaza, hladovina i nikakve galame ni guzve. Raj.