Imamo recept za savršenu bledsku kremšnitu kojoj turisti ne mogu odoljeti
Ova nezaobilazn slastica je omiljena domaćim i stranim turistima koji posjećuju Bled.
Sastojci:
1 paket kora za kremšnite ili lisnatog tijesta
Za kremu:
- 7 jaja
- 350 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 220 g brašna
- 1,5 l mlijeka
- 500 ml slatkog vrhnja
- sok 1 limuna
- 3 kašikice ruma
- šećer u prahu
Priprema:
-
Pripremite kore za kremšnite ili razvaljajte lisnato tijesto pa ga ispecite u rerni te ga pustite da se potpuno ohladi i prerežite popola.
-
Razdvojite bjelanjke od žumanjaka pa žumanjcima dodajte polovicu od ukupnog šećera (175 g).
-
U drugoj posudi izmiksajte bjelanjke pa im pred kraj miksanja polako dodajte ostatak šećera (175 g).
-
Izmiksajte žumanjke sa šećerom, vanilin šećerom, rumom i limunovim sokom. Dodajte mu brašno i oko 200 ml od ukupne količine mlijeka.
-
U dubljoj posudi zavrijte ostatak mlijeka pa ga maknite s vatre i uz stalno miješanje ulijte smjesu sa žumanjcima. Vratite na vatru i kuhajte oko 10 minuta, uz stalno miješanje, kako biste dobili gustu slastičarsku kremu.
-
U vruću kremu pažljivo umiješajte bjelanjke.
-
Koru za kremšnitu položite u dublju tepsiju za pečenje pa na nju izlijte kuhanu kremu, poravnajte je i pustite da se potpuno ohladi.
- Na ohlađenu kremu dodajte tučeno slatko vrhnje, ravnomjerno razmažite i prekrijte drugom korom za kremšnite koju ste izrezali na komade. Oštrim nožem izrežite sve kremšnite pa ih pospite šećerom u prahu.