Isprobajte jednostavan recept za najmekše čokoladne buhtle s Nutellom
Sastojci:
-
500 g brašna
-
7 g suhog kvasca
-
30 g kakaa
-
80 g maslaca temperature
-
40 g šećera
-
1 jaje
-
170 ml toplog mlijeka
-
200 g Nutelle
-
Šećer u prahu
Priprema:
U posudi srednje veličine pomiješajte brašno, kvasac i kakao, a zatim rukama utrljajte omekšali maslac u smjesu. Dodajte šećer i jaje, a zatim postepeno dodajte toplo mlijeko i mijesite tijesto dok ne postane glatko i mekano.
Dobijeno tijesto premjestite u lagano nauljenu posudu, prekrijte kuhinjskom krpom ili plastičnom folijom i ostavite na toplom mjestu oko 60 minuta.
Pećnicu zagrijte na 180°C, a veći pleh obložite papirom za pečenje. Tijesto podijelite na 12 dijelova i rukama oblikujte kuglice. Svaku kuglicu malo spljoštite, u sredinu stavite kašiku Nutelle, a zatim dobro spojite rubove da nadjev ne curi. Ponovno oblikujte kuglicu.
Posložite buhtle na pripremljeni pleh, prekrijte ih krpom i ostavite još 20 minuta na toplom mjestu da se podignu. Buhtle stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 35 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Kada su gotove, izvadite ih iz pećnice i ostavite da se hlade u plehu 5-10 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.
Na kraju, pospite ih šećerom u prahu i poslužite. Uživajte u sočnim i mekanim buhtlama, savršenim za svaku priliku.