Keks, banane i čokolada: Isprobajte kolač savršene kremaste teksture
Na Instagram stranici Marije Banduke pronašli smo recept za kolač s keksom i bananama - jednostavni slatkiš savršene kremaste teksture i bogatog okusa.
Potrebni sastojci:
-
600 grama mljevenog keksa
-
130 grama putera
-
135 ml mlijeka
-
4 kašike šećera u prahu
-
5 kašika pavlake
-
2 banane
-
350 ml vrhnja za šlag
-
150 grama crne čokolade
Priprema:
Mljeveni keks (300 grama) sjediniti sa puterom i mlijekom i smjesu rasporediti po dnu kalupa. Drugih 300 grama keksa, šećer, pavlaku i isjeckane banane izmiješati pa dodati i vrhnje za šlag (200 ml) i sjediniti.
Rasporediti preko kore i odložiti u fižider na hlađenje najmanje 4 sata. Ostatak vrhnja za šlag zagrijati do vrenja pa dodati čokoladu i miješati dok se ne istopi. Preliti kolač čokoladom i vratiti u frižider da se stegne.