Ukusno i zdravo
70

Mlada teletina s pistacijama oduševit će i najzahtjevnije gurmane, imamo recept

D. J.
Foto: Press
Foto: Press
Mlada teletina je bogata magnezijumom, željezom i kalijumom, a uz to je odličan izvor proteina i masti.

Zanimljivo je da iste mikronitrijente sadrži i pistacija pa se ovi okusi odlično slažu.

Sastojci:

  • 600g telećih šnicli
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 100g pistacija
  • 2 glavice bijelog luka
  • sol i papar po želji

Način pripreme:

Teletinu potopite u vodu i stavite jednu kašiku sirćeta te ostavite tako u hladnjaku na 1-2 sata da bi teletina bila mekana kao ispod sača. Kada izvadite teletinu iz vode još malo je premažite sirćetom i maslinovim uljem i posolite. Zagrijte tavu na srednjoj vatri i teleće šnicle pecite sa svake strane po 2 minute dok ne porumeni.

Pripremite marinadu od maslinovog ulja, malo bijelog luka i mljevenih ili usitnjenih pistacija, tucane paprike i prelijte teleće šnicle.

Uz teletinu je dovoljno poslužiti zelenu salatu.