Na visokim temperaturama rashladite se preukusnom juhom od krastavaca
Hladna juha od jogurta i krastavaca specijalitet je bugarske kuhinje pod nazivom tarator, a može se susresti i u turskoj i makedonskoj kuhinji.
Količina sastojaka iz ovog recepta dovoljna je za 4 porcije ove osvježavajuće i vrlo zdrave ljetne juhe.
Sastojci:
-
500 g tekućeg jogurta
-
2 krastavca, narezana na kockice
-
2 režnja bijelog luka, narezana nasitno
-
pola šake lišća metvice
-
1 šaka kopra, nasjeckanog nasitno
-
sol
-
biber
-
100 g fete, izmrvljene
-
2-3 kašike ekstradjevičanskog maslinova ulja
- prepečeni kruh, tanko narezan, za posluživanje
Priprema:
Pomiješajte jogurt s bijelim lukom, metvicom i većim dijelom kopra, posolite, pobiberite pa prelijte preko nasjeckanih krastavaca. Stavite u hladnjak na barem sat vremena.
Za posluživanje podijelite u porcije, u svaku zdjelicu dodajte izmrvljene fete, još kopra i malo maslinova ulja.
Poslužite uz prepečeni, tanko narezani kruh.