Ukusna i zdrava
49
Napravite domaću paštetu s piletinom: Savršena za svaku priliku, a voljet će je i mališani
Klix.ba
Domaća pašteta s piletinom
Kada sami pravite paštetu, možete birati sastojke i na taj način izbjeći vještačke dodatke i konzervanse. Ukoliko želite uživati u nečemu domaćem i zdravom, onda je domaća pašteta s piletinom savršen izbor.
Domaća pašteta je ekonomičnija, jer vam omogućava da napravite veću količinu po povoljniju cijenu, uz duži rok trajanja.
Sastojci
- 400 g pilećeg file
- 50 g korijena celera
- 100 g mrkve
- 1 glavica crvenog luka
- ½ kašikice bijelog luka u granulama
- 70 g maslaca ZIM
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašikica tuzlanske soli
- bijeli biber
- 1 kašikica mješavine začina AS jelah
- 300 g hrono hljeba MIP Ljubače
- začinsko bilje i mikrobilje
- cherry paradajz
Priprema
Meso isjeći na krupnije komade pa pržiti na ulju sa povrćem isječenim na krupnije komade. Posoliti, pobiberiti i dodati mješavinu začina. Zatim doliti vodu i kuhati 40 minuta. Kada je povrće i meso skuhano, staviti u blender sa malo temeljca, dodati maslac, dosoliti, dodati bijeli luk i mješavinu začina te sve izblendati.
Pripremljenu masu ohladiti i servirati iz dresir kese na hrono hljeb te dekorisati po želji sa svježim začinskim biljem i paradajzom.
Možda vas zanima
Vezani članci