Ukusna slastica
65

Napravite najsočniji kolač: Recept za trileće bez glutena

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Trileće je bez pretjerivanja najsočniji kolač koji ćete probati, a ovu ukusnu slasticu možete napraviti i bez glutena.

Ponekad najjednostavnije kombinacije okusa čine najukusnije deserte. Jedna od takvih slatkih kombinacija je tradicionalni kolač trileće.

Potrebni sastojci:

  • 6 jaja

  • 100 g šećera

  • 200 g bezglutenskog brašna

  • 1 vanilin šećer

  • 1 prašak za pecivo

Preljev

  • 400 ml slatkog vrhnja

  • 300 ml kondenziranog mlijeka

  • 800 ml mlijeka

  • karamel za premaz

Način priprema:

Odvojite bjelanjke od žumanjaka te ga izmutite. Dodajte obje vrste šećera i dobro izmutite. Ubacujte žumanjke jedan po jedan i miksajte dok se smjesa dobro ne poveže. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Umiksajte lagano.

Zagrijte pećnicu na 180 stepeni te viskvit pecite na masnom papiru 20 do 25 minuta.

Pečen biskvit ostavite minutu da se ohladi pa ga izvadite. Potom u kalup ulijte slatko vrhnje. Vratite biskvit u kalup, ali tako da onaj dio koji je bio dolje sada bude gore.

Pomiješajte kondenzirano i obično mlijeko i prelijte biskvit. Pričekajte desetak minuta i nanesite karamel. Stavite na hlađenje, najbolje preko noći.