Spoj tradicionalnog i modernog: Napravite trileće s kremom od pistacija
Također, desert na kraju možete ukrasiti usitnjenim pistacijama.
Sastojci koji će vam biti potrebni su:
- 150 grama brašna
- pola vrećice praška za pecivo
- šest jaja
- 120 grama šećera
- dvije vrećice vanilin šećera
- 800 mililitara mlijeka + 50 grama šećera
- 500 mililitara slatkog vrhnja
- dvije kašike krema od pistacija
Priprema:
Za početak odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke umutite u čvrst snijeg pa dodajte šećer i nastavite mutiti sve dok se šećer ne otopi. Nakon toga postepeno dodajte i žumanjke, ali važno je da mutite na najmanjoj brzini miksera.
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i i dodajte u smjesu od jaja i nastavite mutiti najmanjom brzinom. Smjesu izlijte u kalup dimenzija 20 puta 30 centimetara pa pecite nekih 20 minuta u zagrijanoj rerni na 180 stepeni.
Kada je biskvit pečen, ostavite ga da se ohladi u kalupu pa ga kasnije izvadite. U kalup sipajte 450 mililitara slatkog vrhnja, a 50 mililitara ostavite za kasnije. Lagano vratite biskvit i zalijte mlijekom koje ste pomiješali s 50 grama šećera. Sada uzmite 50 mililitara slatkog vrhnja i umutite s kremom od pistacija pa razmažite po biskvitu. Na kraju, sve možete ukrasite komadićima pistacija.