Ukusna, lagana i kremasta: Havana torta je desert koji se ne peče i ne ukrašava
Havana torta je lagani, kremasti desert koji se ne peče, a nije ga potrebno ni ukrašavati.
Havana torta je lagani, kremasti desert koji se ne peče, a nije ga potrebno ni ukrašavati.
Ako želite jednostavan, a ukusan desert s jabukama, svakako biste trebali isprobati ovaj obrnuti kolač koji se lako pretvara u rolat.
Kremasti desert u čaši spaja lagane i osvježavajuće sastojke u savršenom balansu. Puding od vanilije i šlag krema daju bogatu i pjenastu teksturu, dok mljeveni keks dodaje dozu hrskavosti.
Ledeni brijeg je jedan vrlo lagan, a ukusan kolač neobičnog izgleda, a kojem su osnovni sastojci keks, puding i šlag.
Ako ste ljubitelji jednostavnih kolača koji se ne peku, svakako isprobajte ovaj čokoladni desert. Riječ je o kremastoj slastici za koju će vam biti potrebno pola sata pripreme.
Nakon jakih kolača zalivenih agdom, koje su mnogi jeli tokom praznika, mogli biste isprobati za lagani kolač s borovnicama. Uz to, pripremu ovog deserta olakšava i to što je riječ o receptu "na čaše".
Slatka pita kajmačnica je tradicionalni, pomalo zaboravljeni recept koji se pravio od kajmaka i nekoliko osnovnih sastojaka. Smatra se da je ovaj recept nastao u našim krajevima.
Ako vam se iznenada najave gosti ili jednostavno želite brzo napraviti ukusan desert - puding kolač je savršen izbor. Kombinacija keksa, kremastog pudinga od vanilije i čokolade, uz dodatak badema, stvara neodoljiv spoj tekstura i okusa.
Koh je starinski kolač, a za koji vam treba svega pet sastojaka, dok je za njegovu pripremu potrebno nekih 30 minuta.
Pelte je zaboravljena turska poslastica, koja se pravila i u našim krajevima. Postoji nekoliko verzija, a obično se pravi od jabukovog pekmeza i nećete morati dodavati šećer. Za njenu pripremu je potrebno samo 10 minuta.