Za večerašnji iftar pripremite gulaš iz rerne: Okus će vas oduševiti

Za pripremu ovog jela bit će vam potrebni sljedeći sastojci:
- 500 g junećeg buta
- 2 glavice luka
- 1 veća paprika
- 1 veća mrkva
- 1 manja konzerva paradajz sosa
- 1 kocka goveđeg temeljca
- 1 paradajz
- Ulje
- Začini: sol, biber, crvena paprika, sušeni peršunov list
Priprema:
Prvo, stavite malo ulja u tavu da se zagrije. U međuvremenu, narežite meso na kocke. Kada je ulje dovoljno vruće, stavite kockice mesa u tavu i kratko ih pržite, a zatim prebacite u posudu ili duboku tepsiju u kojoj ćete peći gulaš.
Dok se meso prži, nasjeckajte luk i mrkvu, te ih kratko pržite u istoj tavi. Kada povrće omekša, prebacite ga u posudu s mesom, a zatim dodajte narezanu papriku i paradajz.
Zatim, dodajte začine-sol, biber, crvenu papriku, sušeni peršunov list, a sve začinite po ukusu te prelijte smjesu paradajz sosom i vodom u kojoj ste prethodno istopili kocku goveđeg temeljca. Sve dobro promiješajte i pokrijte posudu aluminijskom folijom ili poklopcem, uključite pećnicu na 200 stepeni.
Pecite jelo dva sata, nakon čega ga lagano promiješajte. Ovaj brzi gulaš iz rerne bit će savršen obrok za porodicu ili goste.
Uživajte u bogatom okusu koji će oduševiti sve ljubitelje tradicije i jednostavnih jela. Prijatno!