Recept po preporuci nutricioniste: Za iftar pripremite kupus s junetinom
Ukoliko ne znate šta spremiti za iftara, predlažemo vam da napravite kupus s junetinom.
Ukoliko ne znate šta spremiti za iftara, predlažemo vam da napravite kupus s junetinom.
Mala količina kalorija i voda kojom su bogate, kao i minerali, vitamini, antioksidanti i vlakna u njihovom sastavu, tikvice čine idealnom namirnicom za ovo doba godine.
Sarma je omiljeno jelo na našim prostorima, a možete pokušati napraviti malo drugačiju verziju tako što ćete rižu zamijeniti karfiolom.
Ukoliko patite od anemije i nastojite hranom unijeti što više željeza, recept za ražnjiće od teleće jetre koji donosi nutricionist Kenan Mandra je odlična opcija.
Ako vam ponestaje ideja za iftarski meni predlažemo vam da pripremite ćufte od lososa.
Ukoliko vam je ponestalo ideja za iftarska jela predlažmo vam da napravite sočnu piletinu s mozzarellom.
Kuhana jela bogata proteinima i mastima uvijek imaju prednost nad ostalim jer tako namirnice sačuvaju više nutritivnih osobina i bolja su za probavu.
Kada želite brz i jednostavan, a uz to i ukusan ručak, dovoljno je da za početak imate piletinu. Ova vrsta mesa je poprilično neutralna i odlično ide uz brojne namirnice. Ako uz to dodate namirnice poput parmezana, špinata i sušenog paradajza dobit ćete i veoma hranjiv obrok.
Goveđi gulaš u kombinaciji s kiselkastim okusom paradajza i slatkastim okusom luka, neodoljiv je spoj koji ćete često pripremati.
Krem supa od tikve s malo ugljikohidrata i pileća prsa s pečenim rotkvicama prijedlog su nutricioniste Kenana Mandre za današnji iftar koji će zadovoljiti sve vaše dnevne nutritivne potrebe.