Brzo i jednostavno
65

Pravi ljetni ručak: Isprobajte tjesteninu u domaćem umaku od paradajza

L. R.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kada želite nešto brzo i ukusno za ručak, tjestenina je odlična ideja. Ako ste ljubitelji paradajza i sličnih umaka, ova recept će vam se posebno svidjeti.
Za ovaj recept možete koristiti više vrsta paradajza, a najbolje bi bilo ako imate domaći.

Sastojci koji će vam biti potrebni su:

  • jedno pakovanje tjestenine
  • paradajz
  • malo crvenog luka
  • nekoliko čehni bijelog luka
  • maslinovo ulje
  • sušeni ili svježi bosiljak
  • sol

Priprema:

Operite paradajz i prebacite u tepsiju. Potom dodajte malo oguljenog crvenog luka i nekoliko čehni bijelog luka. Sve to prelijte maslinovim uljem i posolite. Ako imate sušeni bosiljak, možete ga odmah dodati. Također, ako nemate bosiljak, možete koristiti i origano.

Pecite u rerni na 200 stepeni dok se ne raskuha, a kada je paradajz spreman, izblendajte ga štapnim mikserom. Skuhanu tjesteninu dodajte umaku od paradajza. Dodatno začinite i po želji dodajte svježi bosiljak. Uz ovo jelo možete dodati i komadiće pržene piletine i dodati ribani sir poput parmezana ili edamera.