Sočna i kremasta
14

Spremite pitu od bundeve, omiljeni američki desert koji je idealan za jesenske dane

D. J.
Foto: Pexsel
Foto: Pexsel
Jesen je idealno vrijeme da isprobate recept za slasnu i sočnu pitu od bundeve koja će oduševiti sve ukućane i vaše goste.

Ovaj tradicionalni američki desert mnogima postaje najdraža slastica nakon što ga probaju.

Sastojci:

  • 250 gr brašna
  • 50 gr šećera
  • 1/2 mala kašikica soli
  • 125 gr maslaca
  • 1 jaje
  • 2 velike žlice mlijeka

Krema:

  • 500 ml mlijeka
  • 500 gr bundeve
  • 200 gr šećera
  • 2 jaja
  • 1 mala kašikica cimeta

Priprema:

  1. Obloži kalup papirom za pečenje. Promiješaj brašno, sol i šećer. Zatim dodaj na kockice isjeckan hladni maslac i izmiješaj ovu smjesu sa prstima, dok tijesto ne bude nalik krupnim mrvicama. Zatim dodaj jaje i mlijeko i brzo zamijesi loptu od tijesta. ( Ne mijesi predugo, inače tijesto neće biti prhko). Zamotaj tijesto u plastičnu foliju i ostavi ga pola sata u frižideru.
  1. Isjeckaj bundeve za kremu na male kockice i stavi u jednu veliku posudu, zajedno sa mlijekom. Dodaj šećer i začine te stavi kremu da se kuha na laganoj vatri, dok bundeva ne omekša ( oko 15 min) te miješaj da bundeva ne zagori. Kada je omekšala, izmiksaj je sa štapnim mikserom. Ostavi kremu da se ohladi i zatim dodaj umućena jaja.

  2. Zagrij rernu na 180 C. Izvadi tijesto iz frižidera i istanji ga i položi kalup. Izbockaj dno vilicom i stavi tijesto deset minuta u zamrzivač. Izvadi tijesto iz zamrzivača i poklopi ga folijom i peci ga zatim deset minuta.

  3. Izvadi pečeno tijesto i smanji pećnicu na 160 C. Ulij kremu u tijesto i peci sve zajedno pola sata. Ostavi kolač da se ohladi prije serviranja.