
Foto: Shutterstock
Kokice su mnogima omiljena grickalica, a dobra vijest je ta da su zdrave. Postoji jedan trik zahvaljujući kojem ćete uspjeti napraviti kokice poput onih iz kina.
Naime, trebate rastopiti maslac i uliti ga u rasprščivač za ulje pa njime poprskati kokice koje ste stavili u veću posudu. Promiješajte ih kuhačom kako bi se maslac dobro rasporedio.
Osim toga, za savršeno mekane kokice trebate malo otklopiti poklopac dok ih pečete kako bi ušlo dovoljno zraka, a da u kuhinji ne napravite nered.
Mnogi od nas čekaju da zadnje zrno kukuruza pukne kako bismo izvadili kokice iz šerpe. No, ovo ne biste trebali raditi zato će ostale kokice zagorjeti.
Izvadite kokice iz šerpe odmah nakon pečenja zato što će se u suprotnom stvrdnuti. Osim soli, u kokice možete dodati i papar. Prijatno!
Možda vas zanima
Ogovor predsjednika kluba
Bh. nogometaš objavio nehumane uslove iz Slovenije, stigao odgovor: "Dobili su 450 kvadrata kuće"
"Džekman" spreman za igru
Džekinu zaštitnu masku su izradili stručnjaci iz BiH: Hoće li postati njegov novi "zaštitni znak"?
Vezani članci
Najpopularnije grickalice
Koje su prednosti česte konzumacije kokica: Sadrže korisne nutrijente i potiču bolju probavu
Lako i jednostavno