Obradujte najmlađe
19

Zasladite svoj dan uz neodoljive pohovane rolnice

Piše: A. Ć.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pohovane rolnice od hljeba postale su pravi hit, posebno za brzi doručak ili užinu. Ovaj jednostavan recept savršen je za one koji žele iskoristiti stari hljeb, a ujedno uživati u nečemu ukusnom i brzom.
Umjesto klasičnih prženica, ove rolnice su odlična alternativa jer se pripremaju puno brže, a puniti ih možete po vlastitoj želji.

Sastojci:

10 kriški hljeba (ili tosta)

40 g maslaca

3 jaja

3 kašike mlijeka

1/2 kašičice cimeta

Nadjev po izboru (marmelada, čokolada, sir ili nešto drugo po vašoj želji)

Priprema:

Priprema ovog jela je veoma brza i jednostavna. Prvo narežite hljeb na tanke kriške, a zatim ih lagano razvaljajte pomoću valjka za tijesto, kako bi postale mekše. Zatim odstranite koru s hljeba.

Na svaku krišku namažite malo maslaca, a zatim dodajte nadjev po želji, poput marmelade ili bilo kojeg drugog filinga koji volite. Zatvorite kriške u rolnice.

Rolnice potom umočite u smjesu od jaja, mlijeka i cimeta, a zatim ih pržite na vrućem ulju dok ne dobiju lijepu, zlatno-smeđu boju.

Ove rolnice su savršene za brzo uživanje u ukusnom obroku, bilo kao doručak ili užina, a možete ih prilagoditi prema svom ukusu. Prijatno!