Virtualni dermatolog
11

Francuzi kreirali aplikaciju uz koju možete pregledati kožu na licu

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Posjete dermatologu mogle bi postati prošlost uz novu pametnu aplikaciju koja prepoznaje gotovo sve probleme na koži lica, od osipa do akni.

Aplikacija naziva Spotscan postala je veoma popularna u svijetu dermatologije, a služi za utvrđivanje nepravilnosti na licu.

Spotscan razvio je francuski brend La Roche-Posay. Aplikacija koristi patentirani algoritam za ocjenjivanje kože korištenjem sistema dermatološkog ocjenjivanja te ga upoređuje s više od 6.000 slika svih etničkih skupina koje su pregledali dermatolozi, javlja Elle.

Kako kažu iz La Roche-Posay, njihova aplikacija idealna je za ljude s osjetljivom kožom uz čiju pomoć mogu pratiti ponašanje kože lica.

"Ovaj alat, prvi svoje vrste, sadrži jedinstvenu tehnologiju za analizu vaše kože i nedostataka te pruža stručne savjete i preporuke proizvoda. Nadamo se da će vam pomoći da bolje razumijete vašu kožu", poručuju iz La Roche-Posay.

Najbolje od svega jeste što je aplikacija besplatna i dostupna za sve mobilne uređaje sa Android i iOS operativnim sistemima.