Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najviše volim Rio Mare tunjevinu.
Tunjevina sigurno nece nastetiti ko nasi sudzuci. Sastav 'bosanskog' sudzuka su 70% masnoce, 25 posto mesa, 5 posto zacina, cjena paprena. Nista to kod nas nije regulisano-dozvoljena masnoca u prodaji mesa. Pa ovi 'danasnji' sudzuci su otrov. Oni skuplji imaju mozda 50% masnoce. Dosta je bilo jadikovanja naroda na prevarante, nek drzava regulise dozvoljene masnoce i kvalitete roba.
Haringa 💪👍
Najbolja je ona usotnjena sa perajima od marke
A u pm. Pojeo sam sleper tune. Vjerovatno sam vec mrtav, samo mi jos nisu javili.
Kako tuni ne smeta živa, pitam za komšinicu
sva konzervirana hrana je nezdrava.
Netacno. Ne lupetaj gluposti. Konzervirana tuna je bolja od svjeze tune, ima cak manje zive. Jedini razlog zasto je tuna "nezdrava" je upravo zbog zive. Zavisi sta je u konzervi. Konzervirane sardine su zdravije od svjezih.
@hebesovo za tunjevinu kao da sam čitala ali ipak ide neki konzervans tako da ono što je zdravo u konzerviranoj tunjevini mogu naći u drugim namirnicama. U mojoj kući se pojede 20 konzervi bilo koje vrste u toku jedne godine možda ni toliko.
E da mi imamo za tunjevinu, pola bosne zivi na javnoj kuhinji i kiflama. A vi nasli da serete da je losa. Dok mi jedemo kifle Bake i njegovi jarani Dodo i onaj madzar-croat Covic jedu bifteke svaki dan mamu vam je3em.
Tunjevina je jako dobra, čak i ona u konzervi, treba samo paziti da nije istekao ili da nije prepravljen rok trajanja i najbolje je iscijediti što je moguće više ulja. Uz nju pojesti luk i time ćete uradit nešto fino za svoj organizam. Po mogućnosti jesti uz nju crni ražev hljeb.