Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
poy
samo zimnica i grah naravno
Gledam u jednom marketu radnica slaze robu onako ubrzano sva uznemirena, i sefica u prolazu govori joj polako bona bez stresa, ona jadnica govori necu sefice stici do kraja smjene, a moram na bus, kad sefica govori stici ces sigurno samo bez stresa imas ti djecu, ako ne stignes ja cu te vozit kuci. Koliko samo to znaci jednom radniku, vjerujem da je ona stigla obavit do kraja smjene bez stresa i pritiska.
Glavni uzrok pada imuniteta je umor, pretjerivanje (sa radom i drkanjem i pričom i gledanjem), i loša hrana. Hrana ne smije biti kisela već lužnata (bazna). Kiselina je uzrok svih bolesti, ovu teoriju su hipotezirali naturopati poput Herbert Sheltona. Samo pazite: rasol, kisele salate, limun i citrusi nisu kiseli u ovom smislu. Već kisela je hrana poput žitarica i mesa koja sadrži višak elektronegativnih elemenata koji formiraju kiseline. P, S, C, Cl, N... Dakle manje bitan pH.
Pojma ti nemas. Ph je itekako bitan. Najbolja vrijednost je ph5.0.
@3rdEye ... to zvuci malo alternativno a ja sam generalno skeptican prema necemu sto zvanicna medicina nije dokazala
Rasol, kiseli kupus, kivi, limun, narandza l, luk. Eto jednostavne, zdrave formule stare 1000 godina