Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Joj teksta i smeća! Ovo je ništa ni sa čim.
Za razliku od medicine i modernih naučnika, koji najčešće daju dnevne vrijednosti (kalorija, vode koliko trebamo piti...), i koji za mnoge bolesti kažu: uzrok nepoznat, lijeka nema, i koliki je rizik za šta...Herbert Shelton je tačno znao uzroke mnogih bolesti i tačne metode liječenja. 50% uzrok je žderanje (višak hrane) a 50% uzrok je nezdrava hrana (prerađena). Kad me zabole zubi, ne idem zubaru, već malo postim, i čak kad su šuplji, ne bole više.
Mada je ovo van opsega ove vijesti... Također nije istina da ćete umrijeti od pokvarenog zuba ili apscesa. Imam 6 skroz truhlih zuba, i 4 apscesa. Mnogi vjeruju da će apsces uzrokovati trovanje krvi ili proširit se na ostale organe (pluća, oko, mozak...pa dobijemo apsces mozga). Ali, to nije istina. Dok god bar malo umanjite hranu, zdravije jedete, prekinete žderanje, zubi sami prestanu boljeti, apscesi se sami isprazne, sve se poboljša. Višak hrane je problem, a ne zubi.