Potresni detalji
54

Braća Menendez: Hoće li biti oslobođeni nakon novih dokaza i popularnosti Netflixove serije?

A. Ć.
Foto: Twitter/Netflix
Foto: Twitter/Netflix
Slučaj braće Menendez ponovno je privukao pažnju javnosti nakon pojave novih dokaza koji bi mogli imati značajan utjecaj na njihove presude.
Lyle i Erik Menendez, koji trenutno izdržavaju doživotne kazne bez mogućnosti pomilovanja u popravnom zavodu Richard J. Donovan u San Diegu, Kalifornija, osuđeni su 1996. godine za ubistvo svojih roditelja, Josea i Kitty Menendez, u njihovom domu u Beverly Hillsu.

Novi dokazi, uključujući pismo koje je Erik Menendez napisao svom rođaku Andyju Canou, moglo bi podržati njihove ranije tvrdnje o dugotrajnom seksualnom zlostavljanju od strane njihovog oca, Josea Menendeza.

U pismu, koje je otkrio okružni tužitelj Los Angelesa, Erik je napisao: "Pokušavao sam izbjeći tatu. I dalje se događa, Andy, ali sada mi je još gore".

Pismo dalje otkriva Erikovu tjeskobu i strah, dodajući: "Nikad ne znam kada će se to dogoditi i izluđuje me. Svake noći ostanem budan misleći da bi mogao ući".

Ovaj dokaz, zajedno s drugim elementima koji se tek trebaju u potpunosti otkriti, mogao bi igrati ključnu ulogu u nadolazećem sudskom ročištu zakazanom za 29. novembar.

Tada će se odlučiti hoće li biti dovoljno osnova za ponovno otvaranje slučaja i mogućnost novog suđenja braći Menendez.

Ovi događaji dolaze nakon što su emisije i dokumentarci koji istražuju njihov slučaj ponovno izazvali zanimanje javnosti i obnovili rasprave o kompleksnosti ovog zločina i mogućem zlostavljanju koje je prethodilo tragičnom događaju.