Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Njujorku vjeru baš ne reklamiraju na sve strane. Sa izuzetnom naravno hasida Jevreja i dobrim dijelom Poljaka. U Njujorku ljudi žive 150 na sat, bio, vidio, doživio. Kafa se pije usput, ili kada stigneš na posao, nema naprđivanja satima. Nije to Balkana, vrijeme se na rad troši, jer tu moraš biti vrijedan ko pčela ako misliš opstati.
Nisam bio u NY, ali sam siguran da je tako. Rade dan i noć, često po kokainom, a NY me nikad nije privlačio.
Sarajevo ko god je upoznao i ako je imao lose misljenje promijenio ga je, ovaj grad moze mrziti jedino ko ga nikad nije iskusio
Hvala za to što si podjelio svoje utiske o Sarajevu i dobro nam došao uvijek i ponovo
Genije filmske industrije
Drago nam je da ti je bilo lijepo. Sarajevo je otvoren grad za sve ljude dobre volje. Dođi nam ponovo.
Jeste Sarailabad otvoren, a otvor je u Kazanima.
Dusana? Hercega? ti si jarane izgleda nesto pogresno pojeo ili ti je diler prodao neko smece
Održane hutbe protiv nasilja u svim đzamijama u BiH, a komentari puni mržnje prema IVZ na vijest o tome. Je li vam to dovoljan dokaz da tajne službe ovdje angažuju botove da unište IVZ? Nikad nedajmo rejsa i IVZ, ma kakvi god da bili, jer to je zadnji koherentni faktor Bošnjaka koji još nisu uzeli pod svoju kontrolu.
Ova je hutba održana danas u preko 2000 džamija u Bosni i dijaspori. Njih boli taj broj efendija koji u jednom danu u jednom satu okupe istovremeno nekoliko stotina hiljada Bošnjaka i svi slušaju reisovu poruku. Ne sve do posljednjeg Bošnjaka, ali ipak zavidan broj. Ko može više skupiti u ovoj državi na ovaj način bez pozivnica i reklama? To njima smeta pa su zato u prošlom ratu redom rušili džamije.
"Priznao je i da u Hollywoodu nemaju pretjerano visoka očekivanja kad se radi o zaradi njegovih filmova te mu to otežava finansiranje." u prijevodu - lik je kar'na... A ovdje dobio najvece priznanje.
Pogledaj njegovu filmografiju, Kaufman je izuzetno cijenjen scenarista i režiser, a bukvalno ti u tekstu piše, gdje objašnjava zašto mu otežava finansiranje, jer publika, kao i ti, ganja big-budget smeće od filmova, dok je manjim kreativnijim filmovima teže doći do šire publike, te stoga manje interesovanje i produkcijskih kuća.
Hollywood nije mjerilo. Jedni od najboljih filmova novije produkcije koje sam pogledala radile su neovisne kompanije poput A24 iz New Yorka. Iznenadio bi se da vidis koja filmska ostvarenja uopste ne dolaze iz Hollywooda.
Jeste, u Njujorku nema džamija. Tamo u svakoj ulici imaš 79 konfesija i religija. Svaka druga baba se zaboravi pa uđe u budistički hram, a muslimanka bila cele prošle nedelje još od prethodnog vikenda kad joj je najbolja drugarica, katolkinja, umrla pa bila sahranjena u blizini njenih roditelja, Jevreja iz Poljske.
Nije problem u apsolutnom broju nego u relativnom broju. Nisu ni tallibanski SDA divljaci poturcheni problem kad su manjina.
gouser 251 dabogda ti neko najdraži u porodici ( npr, mati ako kuja vec nije krepala ) ili dijete, dobili rak i raspadali se u najgorim mukama, pa kad se to desi javi nam da se malo nasmijemo
PRIKAŽI ODGOVORE (1)