Hoće li iko odgovarati?
43

Član Upravnog odbora RTS-a o svadbi voditeljice porijeklom iz Sarajeva: Ne vidim problem u tom videu

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Ne stišava se bura na RTS-u oko svadbe voditeljice Dragane Kosjerine, a čiji je kratki isječak prikazan u emisiji "Jedan dobar dan" koja se emitira na toj televiziji.

Naime, članovima Programskog savjeta je zasmetalo što je svadba njihove kolegice prikazana u spomenutoj emisiji te smatraju da je to sadržaj za "žutu štampu, a ne za RTS".

Sada se o cijeloj situaciji oglasio član Upravnog odbora Predrag Azdejković koji je iznio svoje mišljenje o cjelokupnoj situaciji.

"Upravni odbor ne može ništa da uradi ovim povodom jer to nije u nadležnosti UO. Na sjednici se o tome raspravljalo samo zato što je Programski savjet reagovao. UO nema pravo da se miješa u uređivačku politiku. Jedini ko može da kažnjava urednike zbog grešaka jeste direktor čiji je to tim, ako on to smatra za potrebnim. Također, Etički odbor RTS može da reaguje ako neko podnese prijavu zbog kršenja Etičkog kodeksa RTS", kaže Azdejković za portal Nova.rs.

Dodao je i kako on ne vidi ništa sporno u objavljenom videu.

"Dragana Kosjerina je zvijezda i ako RTS objavljuje vijesti o svadbama drugih zvijezda onda ne vidim nikakav problem. Ja samo mogu Dragani da čestitam i poželim puno sreće u braku", izjavio je Azdejković.

Inače, za spomenuti portal je progovorio i izvor s RTS-a koji je otkrio zašto je na prvom mjestu svadba i prikazana.

"Svadba voditeljice i novinarke Dragane Kosjerine, inače dugogodišnjeg zaštitnog lica Javnog servisa, prikazana je u emisiji 'Jedan dobar dan' u izmontiranom isječku od svega trideset sekundi. Dragana Kosjerina je inače voditeljica i domaćin emisije, a kolege s RTS su na ovaj način željele da joj čestitaju vjenčanje“, rekao je izvor.

Podsjećamo, Dragana Kosjerina rođena je 1987. godine u Sarajevu, odakle se sa 5 godina preselila u Beograd. Prvo se bavila manekenstvom, svoju karijeru je započela u 17. godini. Nakon niza uspjeha, 2004. je osvojila titulu Miss Teen i bila je jedan od top modela agencije Models.

Prije 10 godina postala je dio Zabavnog programa RTS-a, čije je ujedno i zaštitno lice.