Mizogini stavovi
86

Gost u emisiji na RTS-u vrijeđao žene, voditeljica ga posmatrala u nevjerici

N. O.
Foto: RTS/Screenshot
Foto: RTS/Screenshot
Bivši nogometaš Rade Bogdanović zgrozio je javnost u Srbiji nakon izjave o suprugama nogometaša, a dok se na društvenim mrežama širi snimak njegovog gostovanja u emisiji na RTS-u pažnju je privukla reakcija voditeljice Dragane Kosjerine.

Rade Bogdanović je bivši nogometaš koji je tokom Svjetskog nogometnog prvenstva angažovan kao stručni konsultant RTS-a, a zbog njegovih izjava o reprezentaciji Srbije pokrenute su rasprave na društvenim mrežama.

Povodom navodnog skandala u reprezentaciji Srbije Bogdanović je komentarisao žene nogometaša.

"Sad kad dođu žene, a realno žene nogometaša - na ovu lovu, na ovu paruštinu, to je parada kiča. Gdje kič dođe tu nema ni sreće ni raspoloženja. Ali ja se nadam da će oni da shvate važnost ove utakmice", rekao je.

"Ja da sam na njihovom mjestu ja bih već večeras ugasio telefone, rekao bih: što ste me zvali - zvali, ja se koncentrišem na utakmicu, ljuljaj to dijete, kupaj se u tim milionima i pusti me da igram", dodao je.

Voditelji nisu odgovorili ništa na ovu izjavu Bogdanovića, zbog čega su ih prozivali na društvenim mrežama te poručili da je bar voditeljica trebala nešto odgovoriti.

Međutim, facijalna ekspresija Kosjerine jasno je dala do znanja šta misli o njegovim stavovima.