30. SFF
239

Dodijeljena Srca Sarajeva za TV serije: "Znam kako dišeš" osvojila najviše nagrada

N. C.
Foto: V. D./Klix.ba
Elma Tataragić i Jasmila Žbanić (Foto: V. D./Klix.ba)
U Hotel Hills večeras je održana dodjela Srca Sarajeva za TV serije, a najviše nagrada odnijela je bh. serija "Znam kako dišeš".

Serija "Znam kako dišeš" osvojila je nagrade u šest kategorija, dok su serija "Princ iz Eleja" i "Radio Mileva" odnijele nagrade u dvije kategorije, a serija "Vreme smrti" osvojila je nagrade u jednoj kategoriji.

U kategoriji Srce Sarajeva za TV serije - Glavna glumica u dramskoj seriji, nagradu je osvojila Jasna Đuričić ("Znam kako dišeš").

U kategoriji Srce Sarajeva za TV serije - Najbolja glumica - komedija, nagradu je osvojila Olga Odanović ("Radio Mileva").

U kategoriji Srce Sarajeva za TV serije - Glavni glumac u dramskoj seriji, nagradu je posthumno osvojio Žarko Laušević (1960. -2023.) ("Vreme smrti").

U kategoriji Srce Sarajeva za TV serije - Najbolji glumac - komedija, nagradu je osvojio Alen Muratović ("Princ iz Eleja").

U kategoriji Srce Sarajeva za TV serije - Najbolja režija - drama, nagradu je osvojio Nermin Hamzagić ("Znam kako dišeš").

U kategoriji Srce Sarajeva za TV serije - Najbolji scenarij za epizodu - drama, nagradu su osvojile Jasmila Žbanić i Elma Tataragić ("Znam kako dišeš").

U kategoriji Srce Sarajeva za TV serije - Najbolji scenarij - komedija, nagradu su osvojili Elma Tataragić, Dušan Vranić i Enes Zlatar ("Princ iz Eleja").

U kategoriji Srce Sarajeva za TV serije - Najbolja ženska epizodna uloga u dramskoj seriji, nagradu je osvojila Jelena Kordić Kuret ("Znam kako dišeš").

U kategoriji Srce Sarajeva za TV serije - Najbolja muška epizodna uloga u dramskoj seriji, nagradu je osvojio Mirvad Kurić ("Znam kako dišeš").

U kategoriji Srce Sarajeva za TV serije - Zvijezda u usponu - drama, nagradu je osvojio Lazar Dragojević ("Znam kako dišeš").

U kategoriji Srce Sarajeva za TV serije- Zvijezda u usponu - komedija, nagradu je osvojila Kris Gavrić ("Radio Mileva").

SFF