Medijski mogul
0

Dokumentarni film o Marthi Stewart uskoro će biti objavljen na Netflixu

I. S.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Netflix je prošle sedmice potvrdio da će uskoro početi snimanje dokumentarca o milijarderki Marthi Stewart. Režirat će ga R.J. Cutler koji je radio na filmu "Billie Eilish: The World's a Little Blurry".

Detalji o tome kojim će se aspektima njenog života dokumentarac baviti još uvijek nisu objavljeni. Međutim, Variety izvještava da će vjerovatno prikazati Stewart od vremena kada je radila kao dadilja i model prije nego što se proslavila.

Inače, istaknula se kao spisateljica knjiga o kuhanju i dekorisanju. Svoj brend proširila je tako što je počela pisati časopis i snimati emisiju. Direktorica je kompanije Martha Stewart Living Omnimedia. Njeno služenje zatvorske kazne 2004. godine zbog ilegalne prodaje dionica također će biti prikazano.

Film "Martha, Inc.: The Story of Martha Stewart" koji je snimljen 2003. godine bavio se njenim životom, ali i optužbama koje su se tada tek pojavile. Snimljen je prije nego što je osuđena. Naziv novog filma još uvijek nije poznat.

Cutlerov film "The War Room" iz 1993. godine pratio je predsjedničku kampanju Billa Clintona i bio nominovan za Oscara. Također je više puta nominovan za Emmyja, a 2001. godine osvojio je pomenutu nagradu za izvanrednu režiju za seriju "American High".