Mnogi su frustrirani
75

Gledaoci razočarani finalom sezone "House of the Dragon", dijele se negativne kritike zbog kraja

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Gledaoci serije "House of the Dragon" prilično su razočarani posljednjom epizodom, a na društvenim mrežama su dijelili svoje nezadovoljstvo nakon što je finale druge sezone završeno napetom scenom o kojoj svi pričaju.

Fanovi serije koji su morali čekati dvije godine nakon prve sezone završene 2022. godine zbog ambicioznog obima i velikih produkcijskih troškova, bili su frustrirani kada su otkrili da je ova sezona sažeta u samo osam epizoda i sve završavaju s još jednim neizvjesnim krajem.

Nezadovoljstvo se širilo na društvenim platformama, a razočarani gledaoci su na Twitteru pisali: "Finale druge sezone je bilo glupost. Tako velika postavka na koju ćemo morati čekati najmanje dvije godine", "HOTD Finale je bilo je**no razočarenje. Ne mogu vjerovati da sam čekao dvije godine na ovo".

Neki su je čak prozvali i najgorom sezonom u cijelom "Game of Thrones" univerzumu.
Reddit je također postao žarište nezadovoljstva gledalaca te su pisali: "Znate, ove sezone bi mogle imati još dvije epizode. Da li bi se neko iskreno protivio? Umjesto toga, dolaze još dvije godine čekanja".

Neki gledaoci su bili razočarani cijelom sezonom: "Proveli su cijelu sezonu pripremajući se za određene sukobe samo da bi nas natjerali da čekamo još dvije godine da ih konačno vidimo".

Dobra vijest je da fanove očekuju još dvije sezone, a kreator Ryan Condal potvrdio je da će se serija završiti nakon četiri sezone.

"House of the Dragon" je nastala prema knjizi Georgea R. R. Martina "Fire & Blood" u kojoj se opisuje historija Targaryena. Riječ je o prequelu "Game of Thronesa". Radnja serije se odvija 300 godina prije događaja iz originalne serije.