Mlada zvijezda
87

Italijanski glumac Mattia Carrano stigao u Sarajevo, počasni je gost Omladinskog Filmskog Festivala

I. S.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Italijanski glumac Mattia Carrano stigao je u Sarajevo kako bi prisustvovao 15. Telemach Omladinskom Film Festivalu Sarajevo.

Na ceremoniji dodjele nagrada, koja se održava u sutra u 20:30 na Vils Summer Screen, bit će mu uručen prsten Festivala za Best New Appearance.

Direktor Festivala Kenan Musić za Klix.ba kaže kako je Carrano glumac koji će u narednim godinama biti veliko ime evropske, ali i svjetske kinematografije.

"Nakon što je prošle godine zvijezda Netflixove serije 'Elite' Andre Lamoglia osvojio srca posjetilaca OFF-a, čast nam je da i ove godine među specijalnim gostima imamo mladu, perspektivnu zvijezdu čije vrijeme, iako i sada ima zavidnu karijeru, tek dolazi", rekao je Musić.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Carrano je glumio u prvoj sezoni Amazonove serije "Prisma", koja već bilježi milionske preglede. Javnosti je iz prošlosti poznat kao mladi uspješni sportista, a već sada budućnost mu je zagarantovana u svijetu glume.

"Drago mi je da sam stigao u Sarajevo, radujem se posjeti OFF-u. Počastvovan sam zbog nagrade koja će mi biti uručena", rekao je Carrano za Klix.

"Prisma" je drama za mlade i odrasle od osam epizoda izgrađena na složenom odnosu između identiteta, aspiracije, fizičkog izgleda i seksualne orijentacije u grupi tinejdžera u Latini, gradu u blizini Rima.

Dva protagonista su blizanci Marko i Andrea (obojicu glumi Mattia), naizgled identični, ali duboko različiti po svojim ličnostima. Njihov put da pronađu sebe bio je u isto vrijeme i lijep i turbulentan. Drugog glavnog lika u seriji glumi Lorenzo Zurzolo, italijanski glumac poznat širom Evrope po svojim ulogama u Netflix Seriji "Baby".