Reditelj Davorin Sekulić
115

Klix.ba najavljuje svoj novi dokumentarni film - "Porodica" u sklopu AJB DOC Film Festivala

S. H.
Ilustracija: Haris Jusović
Ilustracija: Haris Jusović
Klix.ba s ponosom najavljuje svoj novi dokumentarni film - "Porodica", autora Davorina Sekulića, koji će biti prikazan 16. septembra u sklopu sedmog AJB DOC Film Festivala.
Nakon dokumentarca "Džemo", koji je prije tri godine također prikazan na AJB DOC-u te dokumentarnog filma "Karahasan" o velikom bh. književniku Dževadu Karahasanu, Klix.ba najavljuje svoj novi dokumentarni film.

“Porodica” je priča o "mješovitom" braku u Bosni i Hercegovini. Priča o Srebrenici, gradu kakav je bio i kakav bi mogao biti, a nije.

Haris Jusović
Haris Jusović

Nermina i Marinko su u braku 39 godina. Za sve te godine stekli su mnogo - petero djece - Tatjanu, Davorina, Ninu, Denisa i Sandra. Za sve te godine, izgubili su mnogo. Rat, izbjeglištvo, gubitak članova porodice.... Sve to preživjeli su zajedno, odgajajući djecu da budu uspješni i pošteni ljudi.

Već skoro 24 godine ponovo žive u svom domu, u Srebrenici, uprkos problemima, zastrašivanjima i prijetnjama. Ali, šta je dom kada je prazan? Kada u miru preživljavate skoro pa sudbinu rata? "Porodica" je priča o porodicama, priča o Srebrenici, o odlasku i čekanju.

Koporducent filma je Al Jazeera Balkans, a film će biti prikazan 16. septembra u 19:30 u kinu Cineplexx, sala 3.