Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stvar je relativno jednostavna za shvatiti, ali je jednostavna i za odraditi - uz neke preduslove. Jel ste dozvolili nacionalizmu i histeričnom TV-u da vam uđe u brak? Ne? Onda je lako, otvaraju vam se putevi na obe strane. Kolika Muslimanki i Muslimana je preko Beograda i Zagreba otišlo u beli svet - nema im broja. Do linije jedna priča, do Drine druga priča, u Srbiji treća priča, u papirima za Nemačku/Kanadu četvrta priča i prolazi to sve lagano - ako ima LJUBAVI.
Mesecima su u stanu do mog '92. živele dve muslimanske porodice iz okoline Višegrada. Eno ih u Nemačkoj već 30 godina. Domaćina/prijatelja molili da im dođe '99. kad je počelo NATO bombardovanje. Onda su tvrdu srpsku glavu molili da im barem pošalje decu ako on već neće da ide. Na kraju mu slali koverte sa kešom.
Ovaj Beograđanin je zahvaljujući tom kešu preživeo. Posle par godina sam čuo da su deca svojevoljno otišla u Nemačku. Dočekali ih tamo kao familiju. Jel treba ovo "kao"? Ne znam. Oni i jesu familija.
Lokalno gledano djeca ce za 10 god misliti da se genocid i zlocin desio samo u Srebrenici. Nece znati ni za opsadu Sarajeva, Gorazda, Bihackog okruga, strasna razaranja Mostara, Gradacca, Brckog, Olova, Teocaka i sve druge zlocine na teritoriji BiH. Greska je pricat samo o Srebrenici uz svo postovanje. A generalno gledano hoce li ovdje rat biti tema vjecno ima li ijedna druga tema da se u ovoj nasoj zemlji prica osim o ratu koji je prestao prije 30 god.
ne smije se zaboraviti ni ono sto sto se dogadjalo u istocnoj bosni i hercegovini 41.-45..ali najveca zadaca svakog pojedinca je da svoju djecu informise, da su to radili ne bi se ponovilo ne barem u ovolikom obimu
Kokeza je legenda.