Nakon duge saradnje
31

Legendarni voditelji Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May okončali TV partnerstvo

D. B.
Poznati britanski TV voditelji Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May, okončali su svoje TV partnerstvo i zatvorili svoju produkcijsku kompaniju W. Chump and Sons nakon što su 21 godinu zabavljali publiku vodeći emisije poput BBC-jevog "Top Geara" i Primeovog "The Grand Toura".

Ovakav scenarij je najavljen u decembru, kada su mediji objavili da će specijal iz Zimbabvea biti posljednji zajednički TV nastup slavnog trojca.

"Davno smo donijeli odluku. Stvar koju smo željeli kontrolisati jeste odluka kada, gdje i kako ćemo sletjeti", rekao je Hammond prošle godine.

Clarkson i Hammond su postali voditelji "Top Geara" 2002. godine, a May im se pridružio nakon dvije sezone. Poslije 13 godina rada BBC im nije produžio ugovore, tako da su počeli raditi na emisiji "The Grand Tour" za Prime Video 2016. godine.

Iako je njihovom "The Grand Touru" došao kraj, Clarkson će nastaviti raditi za Prime Video, gdje ima emisiju "Clarkson's Farm". Očekuje se da će Hammond i May također raditi na nekim novim projektima. May je već radio na specijalima vezanim za putovanja i kuhanje za Prime Video, a Hammond je 2021. godine bio zvijezda showa preživljavanja "The Great Escapists" zajedno s Toryjem Bellecijem poznatim po "Mythbustersima".

Postoje glasine da bi Prime Video mogao nastaviti s "The Grand Tourom", ali uz nove voditelje, no zasad nema zvaničnih informacija. Fanovi će morati sačekati i vidjeti šta budućnost nosi za njihovu omiljenu emisiju.