Dobila nagradu
232

Lijepa glumica Mirela Balić zablistala na crvenom tepihu Omladinskog Film Festivala u Sarajevu

I. S.
Foto: V. D./Klix.ba
Mirela Balić (Foto: V. D./Klix.ba)
Glumica Mirela Balić večeras je zablistala na crvenom tepihu 16. izdanja Omladinskog Film Festivala. Pažnju javnosti je privukla pojavljivanjem u seriji "Elite".
Ova lijepa je za ovu manifestaciju odabrala elegantnu kreaciju u crvenoj boji. Izgled je upotpunila naglašenom šminkom i crvenim karminom, podignutom frizurom i nakitom.

Ministar kulture i sporta KS Kenan Magoda joj je uručio nagradu za najbolju glumicu u sezoni 2023/2024.

"Hvala, Sarajevo. Sretna sam i uzbuđena. Imam tremu. Posebno mi je drago što je ova nagrada na našem jeziku. Znam da će me baka i dida ružiti zbog padeža", kazala je.

Ona je u Sarajevo doputovala sinoć, a nakon obilaska festivalskih lokacija i brojnih intervjua, dan je iskoristila za gurmanske užitke. Rekla je kako se naročito radovala ćevapima.

"Mirela je u potpunosti opravdala nagradu koju smo joj dodijelili. Ona je mlada, uspješna i talentovana glumica. U njoj vidimo vrijednosti OFF-a - umjetničku razmjenu mladih filmskih stvaralaca, promociju talentovanih glumaca i reditelja, solidarnost i afirmaciju ljudskih prava kroz filmsku umjetnost", rekao je direktor OFF-a Kenan Musić.

U intervjuu za Klix.ba se, između ostalog, osvrnula na tvrdnje da je porijeklom iz Sarajeva.

"Na Wikipediji je do prije mjesec dana pisalo da sam ja porijeklom iz Sarajeva, ali to nije tačno. Znate kako to ide na Wikipediji. Informacije su neprovjerene, a sad je ispravljeno i piše srbijansko-hrvatskog porijekla. Rodila sam se u Madridu i živim tamo od rođenja. Majka mi je iz Srbije, Beograda, dok je tata iz Splita", kazala je.

Crvenim tepihom Omladinskog Film Festivala su večeras prošetale mnoge osobe iz svijeta kinematografije, a među njima su Amila Terzimehić, Hana Zrno, Emir Fejzić i drugi. OFF traje do 26. jula.