Počinje 16. augusta
55

Najveće filmsko platno u regiji podignuto na Metalcu, stiže nam 30. Sarajevo Film Festival

I. S.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Najveće filmsko platno u regiji podignuto je danas na igralištu Metalac ususret jubilarnom 30. izdanju Sarajevo Film Festivala.

Ljetno kino Coca-Cola s razlogom spada među omiljene festivalske lokacije publike. Uvijek se traži ulaznica više za gledanje filmova pod otvorenim nebom.

Ovogodišnje izdanje SFF-a otvara svjetska premijera filma "Nakon ljeta" Danisa Tanovića. Riječ je o humorističnoj drami o mladoj ženi koja dolazi na udaljeni otok kako bi riješila pitanje porodičnog nasljedstva.

U vrtlogu novonastalih emocija, kroz niz nepredviđenih situacija, Maja će se konačno suočiti s pitanjima iz svoje prošlosti. Potraga za nasljedstvom postaje potraga za vlastitim identitetom, ali i oprostom.

Uloge u filmu ostvarili su Anja Matković, Uliks Fehmiu, Goran Navojec, Mario Knezović, Marija Škaričić, Mirela Brekalo, Snježana Sinovčić, Luka Juričić, Boris Ler, Ivana Roščić, Jadranka Matković i brojni drugi.

Osim Ljetnog kina Coca-Cola, "Nakon ljeta" će istovremeno biti prikazan i u Narodnom pozorištu, Ljetnom kinu Stari Grad i Ljetnom kinu Centar Safet Zajko. Njegovom premijerom počinju projekcije Sarajevo Film Festivala i u Mostaru – u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar i u Tuzli - u Bingo Ljetnom kinu Tuzla.

Voditeljica ceremonije otvorenja 30. SFF-a će biti bh. glumica Maja Izetbegović. Kompletan program će uskoro biti objavljen. SFF će se održati od 16. do 23. augusta.

SFF