Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bgm ljepo
svjetski a nase. sve drugo ce proci a Sarajevo ce biti !
Neka nas spominju po lijepom. Bravo
nece valjda o Palama i Lukavici pisati
Kamo sreće da su i Pale i IS sastavni dio Kantona Sarajeva, pa da se zajednički razvijamo i gledamo na ekonomiju.. Bjelašnica=Jahorina=Trebević=Trnovo. Bili bi za 10 godina ko Švica! Ali neće štovatelji (ne)djela Mladića i Karadžića da se odreknu fasizma..
Logo SFF bi trebao biti generator i bure benzina.
Gangula na aparatima
Sve ok, ali de ako vas vec intervjuisu onda bar pokusaj odmaketi pricu od rata i socijale. Pa 30 godina od kako se zavrsio. Vidi Njemacku gdje je bila 1975, koliko su uopste pricali o ratu.
moze li ikako bez tog "odmaketi"
Velika abula Vijesti... Bravo!
Zar postoji "Akademija izvedbenih umjetnosti" u Sarajevu?
Akademija scenskih umjetnosti = Academy of Performing Arts. A onda, kad se prevodi u organizaciji klixa, umjesto da uzmu original oni prevedu prevod :(
"Akademija izvedbenih umjetnosti" ne postoji nigdje zivo na svijetu... Kao da ne pisu dvije stanice daleko od ove grandiozne institucije... Nikakvog opravdanja tu nema...
Selo gori a baba se češlja = Kasaba sa svojim Festivalom
Ti si iz kasabe....ocigledno
I danas direktor Srbin. :) Razni napadi, dusebriznici se javljaju zasto treba da se odrzi ili ne odrzi iz ovog i onog razloga, ... do clanaka nam niste!
Direktor je osoba koja je rasla i profesionalno se razvijala uz SFF i u festivalu.
Direktor je sposoban, pravi menadžer, na pola jevrej (ozenjen Bošnjakinjom) i kao takav jedini koji moze dovesti nekoga poznatog na SFF. Bolju osobu za direktora nismo mogli naći. Respect
Prvi sarajevski filmski festival u ratu osnovao je Haris Pašović 1993. godine i o njemu je snimljena dokumentarni film Sarajevo film festival 1993.
Da, samo taj festival nije imao svoje drugo izdanje i tako je to i ostalo.
Propao festival, nema Boze niti Rame na crvenom cilimu.
Sve je to u redu ali da za sve ove godine nije snimljen film o Sarajevu pod opsadom nikad mi neće biti jasno. Svi ti veliki domaći režiseri i glumci za mene su mizerni, jer su propustili šansu života da snime film o Sarajevu pod opsadom. Ah, da, crveni tepih je tu.
Savršeni krug? Nafaka?
Alija I. (čovjek SANU) nije dozvolio Veljki Bulajićubda snimi film o opsadi Sarajeva. Kakva bi to filmčina bila i vječni dokument o stradanju građana Sarajeva koji su bili pod opsadom 3 i po godine.
pa linkujte barem clanak
Fgr nikako da prizna da je Sff osnovao Alija Izetbegovic
Hvala New York Times!