Jeste li ga pogledali?
143

Novi akcijski triler na Netflixu dobio sjajne recenzije: "Drži nas potpuno očaranima svake sekunde"

L. R.
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube
Akcijski triler "Rebel Ridge" koji je prije nekoliko dana objavljen na Netflixu, prikupio je brojne pozitivne komentare i sjajne ocjene kritičara.

Riječ je o filmu koji je trenutno jedan od najgledanijih na popularnoj platformi. Prema ocjenama kritičara na platoformi Rotten Tomatoes trenutno ima ocjenu od 95 posto, dok su ga gledatelji ocijenili ocjenom 79 posto.

"Rebel Ridge" napisao je i režirao Jeremy Saulnier. U glavnim ulogama su Aaron Pierre, AnnaSophia Robb, Don Johnson, David Denman i James Cromwell.

Ni filmski kritičari koji pišu za medije, nisu krili oduševljenje. Posebno su istakli izbor glavne uloge, radnju filma i društveno-osviještenu priču.

"Ono što je tako izvanredno je koliko je Saulnier predan i uspješan u podjednakoj brizi za svaku scenu, tjera gledatelje na pomjeranje cijelog tijela, ubrzava nam puls i uključuje mozak. Priča koja traje više od dva sata, drži nas potpuno očaranima svake sekunde", navode iz The Guardiana.

"Rebel Ridge samo je podsjetnik na to koliko uzbudljivo može biti vidjeti žanrovsko djelo s ovim nivoom umjetnosti", navedeno je na RogerEbert.com.

Ni gledatelji nisu ostali ravnodušni pa su na društvenim mrežama podijelili impresije nakon gledanja filma.

"Najbolji film, kojeg je Netflix objavio ove godine", "Film 'Rebel Ridge' je odličan", "Mogla bih ga pogledati 100 puta", "Vrijedan je gledanja", "Volio bih da sam ga mogao pogledati u kinu", "Jedan od boljih filmova koje sam pogledao u posljednje vrijeme", "Remek djelo", bili su samo neki od komentara na X-u.

Radnja prati bivšeg marinca Terryja Richmonda, koji biciklom dolazi do gradića Shelby Springs kako bi spasio svog rođaka iz zatvora. On je spreman platiti kauciju, a dio novca želi iskoristiti kako bi kupio kamion i započeo vlastiti biznis. No, korumpirani policajci mu zaplijene novac zbog čega je prisiljen sukobiti se sa šefom lokalne policije.