Režija Nenada Đurića
132

Pogledajte film o bh. grupi Skroz i njenom frontmenu Adnanu Šaranu

I. S.
Muzičko-dokumentarni film "Skroz Sarajevo", koji je režirao Nenad Đurić, od danas možete pogledati na YouTubeu. Premijerno je prikazan u augustu 2022. godine na 28. izdanju Sarajevo Film Festivala.

"Skroz Sarajevo" je film o sarajevskom rock and roll bendu Skroz. Govori o članovima benda, njihovim počecima, ratnim iskustvima, poslijeratnim turnejama, uspjesima i neuspjesima, o prijateljstvima iz mladosti, ratu i Sarajevu kao gradu koji je bio presudan za nastajanje benda, ali i pjesama frontmena i tekstopisca Adnana Šarana.

Film također otvoreno govori o životnim i porodičnim problemima i iskustvima aktera, o razuzdanom životu i narkoticima kao dijelu subkulture te ovisnosti kao važnom psihološkom, društvenom i porodičnom problemu modernog društva.

U filmu se pojavljuju brojni prijatelji i fanovi benda, kao što su Elvis J. Kurtović, Feđa Štukan, Dino Šaran, Enes Zlatar Bure, Marko Louis, Branislav Bane Trifunović i drugi.

"Ovo je baš sarajevska priča. Ideja, inicijativa, energija i produkcija, sve je to radio Omar Kuštrić koji je tako htio da se oduži i samom sebi, svojoj mladosti, grupi Skroz i Sarajevu. Aktivirajući grupu opet u javnosti. Pokrenuto je to prije godinu dana otprilike. Doveli smo to do kraja na kakav nisam navikao do sada", izjavio je ranije reditelj Nenad Đurić.