Navijačka zona za Euro
91

U Zmajevom gnijezdu večeras sportsko-muzička noć, bend Skroz predstavlja novi singl

D. P.
Foto: Zmajevo gnijezdo Sarajevo
Tokom UEFA Eura 2024 domaći zaljubljenici nogometa uživali su u sjajnoj atmosferi fan zone "Zmajevo gnijezdo" na Trgu kulture u Sarajevu, a odlična zabava očekuje se i večeras.

U proteklih 10 dana u Zmajevom gnijezdu odgledano je 26 utakmica sa postignuta 64 gola. Čulo se najglasnije navijanje ljubitelja nogometa, kako domaćina tako i turista kojima je ovo postalo omiljeno mjesto za praćenje UEFA Evropskog prvenstva.

Uz LED ekran veličine 24 m2 i 500 sjedećih mjesta i večeras u 21 sat, kada reprezentacija Hrvatske u Leipzigu igra odlučujući meč sa Italijanima, zajedno će navijati najvatreniji navijači i porodice sa djecom. Vatreni moraju do trijumfa nad Italijom kako bi prošli u nokaut-fazu takmičenja.

Uvod u meč dana u Zmajevom gnijezdu večeras će prirediti sarajevska grupa Skroz. U 19:30 svi su dobrodošli na promociju novog spota i pjesme "Oblak".

Pjesma je snimana u Space Echo Studiju, dok je za miks bio zadužen prijatelj grupe, producent Đani Pervan. Spot za pjesmu "Oblak" je snimljen u Klicker studiju, uz animirane segmente koji su kreirani pomoću tehnologije umjetne inteligencije, čime je postignut poseban vizualni efekt.

U okviru navijačke zone "Zmajevo Gnijezdo“, tokom trajanja nogometne euforije, u planu su i zabavna takmičenja, te mnogobrojne nagrade sponzora.