U 87. godini
48

Preminuo glumac Ron Ely, glumio je Tarzana u seriji iz šezdesetih

D. B.
Američki glumac Ron Ely, koji je poznat po ulozi Tarzana u istoimenoj TV seriji iz šezdesetih godina prošlog stoljeća, preminuo je u 87. godini, javlja BBC.

Informaciju o Elyjevoj smrti potvrdila je njegova kćerka Kirsten Casale Ely putem Instagrama.

"Svijet je izgubio jednog od najboljih ljudi, a ja sam izgubila svog oca", napisala je Kirsten.

Serija "Tarzan" se prvobitno prikazivala na NBC-u od 1966. do 1968. godine, a Ely je tokom snimanja zadobio nekoliko lomova te su ga napadale životinje dok je snimao scene. Nakon što se povukao iz svijeta glume 2001. godine, postao je autor te je objavio dva romana. Potom se 2014. godine kratko vratio glumi te je imao ulogu u televizijskom filmu "Expecting Amish".

Osamdesetih se Ely pojavljivao i u nekim drugim TV programima uključujući komediju "The Love Boat".

Rođen je u Teksasu 1938. godine, a svoju djevojku iz srednje škole oženio je 1959. godine. Razveli su se dvije godine kasnije.

Ely je bio voditelj izbora ljepote Miss America početkom osamdesetih, gdje je upoznao drugu suprugu Valerie, s kojom ima troje djece.

Preminuo je u svom domu u Los Alamosu u Santa Barbari u Kaliforniji 29. septembra, ali je informacija o njegovoj smrti objavljena tek sada.

"Moj otac je bio neko koga su ljudi nazivali herojem. Bio je glumac, pisac, trener, mentor, porodičan čovjek i lider. Znala sam ga kao svog oca", dodala je Kirsten.