U 92. godini
81

Preminuo legendarni Siniša Pavić koji je napisao scenarije za "Otpisane", "Belu lađu", "Bolji život"...

I. S.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Legendarni scenarist Siniša Pavić preminuo je u 92. godini, objavili su srbijanski mediji.

Napisao je scenarije za filmove "Otpisani", "Tesna koža", "Laf u srcu"... Zaslužan je i za mnoge serije, među kojima su: "Bolji život", "Bela lađa", "Srećni ljudi", "Porodično blago" i mnoge druge. "Junaci našeg doba" je posljednja serija na kojoj je radio.

"Od preko stotinu glumaca koji su igrali u mojim tekstovima, samo sam s nekima imao bliži, prijateljski odnos. Baš oni, meni najbliži, otišli su iznenada i u punoj snazi: Radmila Savićević, Danilo Lazović i Milenko Zablaćanski. Bili su prebogati vrlinama, i kao glumci i kao ljudi. Bili su nekonvencionalni, ličnosti od formata, potpuno izvan onoga što tako ruži našu kulturnu scenu", izjavio je u jednom od posljednjih intervjua.

Dodao je kako su gotovo sve njegove serije ušle u kolektivno pamćenje gledalaca i da djeluje kao da je taj izmaštani svijet zaista postojao. No, naglasio je da ga on nije stvorio sam nego uz pomoć svojih saradnika.

"Kad nas više ne bude, živjet će Ema Popadić i njen Giga, Šurda i Vesna, Neša i Peša, Tintoreto i Malina, Aranđel i Riska... I deda Trajko sa svojim zakopanim blagom", kazao je.