Glumio u prvoj sezoni
101

Reditelj Alen Šimić: Za Kasumovića neće biti mjesta u glumačkoj ekipi serije "Princ iz Eleja"

N. O.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Bh. reditelj Alen Šimić za Klix.ba je poručio da za Moamera Kasumovića više nema mjesta u seriji "Princ iz Eleja".
Šimić je komentarisao slučaj Kasumovića s kojim je sarađivao na seriji "Princ iz Eleja" kazavši da ga nikad ne bi angažovali da su znali za presudu i cijeli slučaj.

"Za Moamerov slučaj sam saznao onog trenutka kada je vaš portal objavio vijest. Da je sistem radio - da je lista seksualnih prestupnika postojala, da ne postoji mogućnost otkupa zatvorskih dana za takvo djelo, sasvim sigurno ne bi bio pozvan na kasting", ispričao je za Klix.ba.

U nastavku je poručio da za njega nema mjesta u nastavku serije.

"Za njega sigurno neće biti mjesta u glumačkoj ekipi naše serije, ali pretpostavljam i drugim projekatima jer tako misle i ostale kolege", dodao je Šimić.

Kasumović je u prvoj sezoni serije tumačio lik Profesora, a trebao ga je ponoviti i u drugoj sezoni.

Podsjetimo, ranije je Feđa Isović za Klix.ba otkrio da će produkcija njegove nove serije "Halo taxi" u kojoj je također trebao glumiti biti otkazana.

Podsjećamo, glumac Moamer Kasumović je 2021. godine prijavljen zbog krivičnog djela bludničenje nad maloljetnikom. U periodu sudskog procesa on je odselio iz Sarajeva i vratio se u rodno Bijelo Polje (Crna Gora).

Kasumović je 2023. godine osuđen na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela bludničenje nad maloljetnikom. Iste godine uplatio je 36.500 KM i na taj način otkupio jednogodišnju zatvorsku kaznu zbog bludnih radnji nad maloljetnikom