Nakon 18 godina
85

Stiže nastavak kultnog filma "The Devil Wears Prada": Fanovi najavljuju bojkot zbog jedne stvari

N. O.
Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube
Film "The Devil Wears Prada" je prije 18 godina stigao u kina, a Disney je konačno najavio nastavak, s originalnom scenaristkinjom koja će se vratiti, kao i pojedinim članovima glumačke postave. Međutim, zasad nije najavljen povratak Anne Hathaway, zbog čega neki već pozivaju na bojkot.

Variety je prenio da će Disney ponovo angažovati scenaristkinju Aline Brosh McKenna, koja je adaptirala originalni film iz 2006. po istoimenom romanu Lauren Weisberger iz 2003. godine.

Iako još nije potvrđen povratak originalne glumačke ekipe, tvrdi se da će se i Meryl Streep (Miranda Priestley) i Emily Blunt (Emily Charlton) vratiti za nastavak.

Ni u jednom od izvještaja se ne spominje hoće li se Anne Hathaway vratiti kao Andrea Andy Sachs, i da li će se vratiti drugi članovi sporedne glumačke ekipe kao što su Stanley Tucci, Simon Baker, Adrian Grenier, Gisele Bundchen i Tracie Thoms.

Dok su fanovi oduševljeni vijestima o povratku popularnog filma, na društvenim mrežama uglavnom kruži ista poruka - bez povratka Anne Hathaway ne žele nastavak.

"Gdje je Anne?", "Šta je s Anne?? trebamo i Anne!", "Bez Anne nam nastavak ne treba", pisali su na Twitteru.

U originalnom filmu, Annein lik Andy je ambiciozna novinarka koja dobija posao mlađeg asistenta Mirande (Priestley), glavne urednice Runway Magazina.

Priča u nastavku pratit će Priestley i njenu karijeru u današnje vrijeme dok tradicionalno izdavanje časopisa opada. Ona se sukobljava sa Charltonom, za kojeg se kaže da je moćni izvršni direktor luksuzne grupe, dok Priestley juri za novcem od reklama te kompanije.