Pogledajte ko je sve bio
92

Talent agencija Zona na proslavi 15. rođendana okupila glumačka imena iz BiH i regije

I. S.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Talent agencija Zona večeras je u Collegium Artisticumu proslavila 15 godina postojanja, a zabavi su prisustvovala brojna glumačka imena iz Bosne i Hercegovine i regije.

Direktorica Zone Anila Gajević se zahvalila svima koji podržavaju njihov rad, uključujući Fondaciji za kinematografiju Sarajevo. Domaćica večeri bila je glumica Maja Jurić. Ona se u svom obraćanju prisjetila onih koji su nas napustili.

"Producentice Amira Lekić i Tea Korolija, glumci Saša Petrović i Mirsad Tuka. Njihovo naslijeđe ostat će izvan vremena, a mi ćemo ih nositi u našim sjećanjima", kazala je.

Muzika je ugašena u ponoć u znak poštovanja prema žrtvama u Gradačcu. Večerašnjoj zabavi prisustvovali su: Goran Navojec, Selma Alispahić, Sanela Pepeljak, Rijad Ljutović, Kerim Čutuna, Helena Vuković, Almir Kurt i drugi.

Brojni glumci Zone su imali svoje premijere na Sarajevo Film Festivalu, a među njima su ekipe filmova "Smrt djevojčice sa žigicama", "Samo kad se smijem", "Bosanski lonac", "Sirin", "Ekskurzija" i TV serije "Frust".

Neki od njih ostvarili su značajan uspjeh na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu. Feđa Štukan je dobitnik nagrade Počasno Srce Sarajeva za najboljeg glumca u dramskoj seriji, a Boris Ler i Ida Keškić osvojili su Srce Sarajeva za najbolje epizodne uloge.