Poznata TV kompanija
110

Veliki uspjeh Sarajlije: Almin Karamehmedović imenovan za predsjednika ABC Newsa

A. Ku.
Almin Karamehmedović
Almin Karamehmedović
Sarajlija Almin Karamehmedović imenovan je za predsjednika ABC Newsa, jedne od najvećih TV mreža u Americi.

Karamehmedović preuzima poziciju nakon što je Kim Goodwin objavila da planira da se povuče.

Kao predsjednik, Karamehmedović će nadgledati svakodnevne operacije ABC Newsa i predvoditi timove koji stoje iza World News Tonight sa Davidom Muirom, Good Morning America, The View, 20/20, Nightline, ABC News Live i ABC News Studios.

"Ovoj ulozi pristupam s velikim poštovanjem i poniznošću, ne samo prema stotinama kolega širom svijeta čiji neumorni doprinosi podstiču nepokolebljivo i nepristrasno izvještavanje ABC Newsa, već i prema gledaocima kojima služimo", rekao je Karamehmedović.

Pridružio se ABC Newsu kao montažer sa sjedištem u Londonu 1998. godine, a kasnije je postao jedan od prvih novinara koji je dobio pristup Tora Bori u Afganistanu, gdje se skrivao Osama bin Laden.

Godine 2003. pridružio se američkoj vojsci tokom invazije na Irak, a 2005. godine je bio jedan od prvih novinara koji je otputovao u Sudan da bi izvještavao o genocidu.

Vijest o imenovanju je objavio i njegov brat Belmin Karamehmedović, koji je direktor BHRT-a.

"Ovo je fantastičan uspjeh kojim se mogu pohvaliti jako rijetki medijski profesionalci i zbog toga dijelim ovu vijest kako bih svoj ogroman ponos i sreću podijelio sa svim prijateljima i dobronamjernim ljudima! Majstore, prekuc'o si igricu, svaka ti čast, srce mi je k'o planina, moj duboki naklon i šešir do poda", poručio je Belmin Karamehmedović.

Vezani članci